Yeni bakan EYT için umut olacak mı?

Bakanlar değişiyor, yeni bakanlarla beraber umutlar da yeşeriyor. “Seçimi kaybetsem de yokuz” diyen bir anlayıştan EYT sorununu bilen bir bakana geçiş noktasında bizde de değişen bir şey yok!

Yeni bakan EYT için umut olacak mı?

ALPER ÖZÜPAK – Toplumumuz duyarsız diye bazen üzülüyoruz, ama bir bakıyoruz köylüler HES’ler ve taş ocakları için seslerini çıkarıyor. Emekliler geçinemediklerini her ortamda dile getiriyor. İşçiler, emekçiler seslerini duyurabildikleri kadarıyla alanlarda var olmaya çalışıyor. EYT’liler 22 yıldır hakları için mücadeleye devam ediyor.

Peki bunlar yeterli mi?

KURUMSAL YAPININ ÖNEMİ

Bizler 2015 yılında Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini (EYTSYDD) kurmak için harekete geçtiğimizde tek hedef EYT sorununun çözümü için çalışma yapmaktı. Ama 2018’de dernek tüzüğüne “SGK mağduriyetleri” diye ekleme yapıp bütün mağduriyetleri dernek çatısı altına aldık. Böylece sosyal güvenlik alanındaki her sorun için çalışma imkanımız doğdu. Son üç yıldır yapılan çalışmalarla EYT sorununu, ABO sorununu bilmeyen kalmadı. Kurumsal ve daha örgütlü bir yapıyla sesimiz daha çok duyulur oldu.

AİDİYET DUYGUSUYLA HAREKET

Sosyal medyada Facebook sayfalarındaki organizasyon, Twitter’daki günlük organize çalışmalar, derneğin liderlerle görüşmeleri ve yazışmaları EYT’lilerin her an gündemde kalmasını sağladı. Pandemi döneminde dahi her an, her dakika EYT gündemdeydi. Bu da kitlesel olarak iyi organize olmamızdan kaynaklanıyordu. Aidiyet duygusunun üyelere yerleşmesiyle daha kurumsal bir yapı ile hareket eder olduk.

DERNEK SAYISI 23 TEMSİLCİLİK SAYISI 41

Bir tek dernekle geçmişte yaptığımız etkinlikleri pandemi bittikten sonra 23 dernek ve 41 temsilci arkadaşımızla daha organize bir şekilde hayata geçireceğimize inanıyoruz.

YENİ BAKAN YENİ UMUT

Bakanlar değişiyor, yeni bakanlarla beraber umutlar da yeşeriyor. “Seçimi kaybetsem de yokuz” diyen bir anlayıştan EYT sorununu bilen bir bakana geçiş noktasında bizde de değişen bir şey yok! Sadece “acaba bu sefer olabilir mi?” diye aklımızdan geçiyor ve bizler durmadan her ortamda haklarımızı geri almak için sesimizi çıkarmaya, mağdur arkadaşımızı mücadelede omuz omuza yan yana davaya sahip çıkmaya davet ediyoruz.

NOTER ONAYLI TAAHHÜTNAME

Biz bu süreçten sonra seçimlerde sandığa tesir edecek gücümüzün olduğunu ve bu nedenle de seçimlerde EYT derneklerinin öneminin farkındayız. Kitlemiz artık daha bilinçli ve partizanlık yapmayacak kadar da inançlı. Biz bu sürece zor geldik ama bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Örneğin, bize söz verip sözünden dönmek o kadar basit olmayacak. Bu nedenle muhalefetten noter taahhütnamelerini en kısa zamanda alıp EYT’lilerin karşısına çıkacağız.

Biz yılmıyoruz, EYT’lileri, ABO mağdurlarını – ki her çalışan bir ABO mağduru, kadınları, çırakları, stajyerleri hakları için birlik beraberlik içinde hareket etmeye, gasp edilen haklarımızı alana kadar mücadele etmeye çağırıyoruz.

EYT’yi, ABO mağduriyetini bitirene kadar siyasilerin yakasına yapışmaya devam edeceğiz. EYT’liler bütün siyasilerin karşısına dikilip haklarını sonuna kadar isteyecekler. Bizim yanımızda olanlarla yol yürümeye devam edip mücadelemizle haklarımızı sonuna kadar alacağız.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir