EYT’de 9000 gün tartışması! Uzman isim riski açıkladı

ETY için tüm gözler aralık ayına çevrilirken masadaki formül en çok merak edilen konular arasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili açıklamasında, “Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir” dedi. 6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT formülünde prim ve yıl şartının ne olacağı düzenlemenin kimleri emekli edeceğini doğrudan etkiliyor. Bu konuda tartışma sürerken Posta gazetesi sosyal güvenlik yazarı Ekrem Sarısu EYT ile ilgili okuyucularımızdan gelen 9 bin söylentileriyle ilgili soruyu yanıtladı ve 9 bin prim günüyle ilgili risklere dikkat çekti.

EYT’de 9000 gün tartışması! Uzman isim riski açıkladı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düğüm aralık ayında çözülecek. Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. EYT’den faydalanabilmek için asgari prim ve yıl şartının tamamlanmış olması önemli.

TEK FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR 

Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemede tek bir formül üzerinde duruluyor. Çalışmaların başladığı EYT’de yasanın Ocak 2023’te çıkacağı ifade ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda üzerinde çalışılan emeklilik şartlarında maaştan kesinti yapılması, belli bir yaş bareminin konulması, belli bir primi tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli edilmesi gibi formüller öne çıkıyor. Ancak bunlardan en çok telaffuz edileni ise kadınlarda 7200, erkeklerde 9000 prim günü ile emeklilik hakkı verilmesi oldu.

9000 GÜN PRİM TARTIŞMASI 

EYT’de formül merak edilirken Posta gazetesi sosyal güvenlik yazarı Ekrem Sarısu EYT ile ilgili okuyucularımızdan gelen 900 bin söylentileriyle ilgili soruyu yanıtladı. İşte Sarısu’nun yazısından ilgili o bölüm…

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir