EYT’de işverene bir iyi bir kötü haber!

EYT düzenlemesiyle ilgili itirazlarını hükümete ileten işveren cephesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den olumsuz yanıt geldi.

EYT’de işverene bir iyi bir kötü haber!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik’e açıklamalarda bulundu.

Bilgin, EYT konusunda işveren cephesinin taleplerine yanıt verdi.

‘KIDEM TAZMİNATI HAZIR TUTULMALI’

Kıdem tazminatları konusunda kredi desteği bekleyen işverenin talebine olumlu bakmayan Bilgin, iş dünyasına “kıdem tazminatının hazır tutulması gerektiğini” bildirdi.

‘KIDEM TAZMİNATI VERGİDEN DÜŞÜYOR’

EYT’de kıdem tazminatlarının büyük bir sorun olmadığını kaydeden Bilgin, “Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçiyle anlaşarak taksitlendirebilir.” dedi.

Bakan Bilgin’den “işgücü kaybı olacak” eleştirilerine de yanıt geldi.

‘EYT’LİYİ ÇALIŞTIRMAYA DEVAM ET’

Mevcut durumda emekli olan kişiyi çalıştıran işverenin devlete normal çalışandan daha fazla prim ödediğini hatırlatan Bilgin, bu konuyla ilgili yasal düzenleme sinyali verdi.

Bilgin, “Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene ‘sen EYT’li olan bu çalışanını atma çalıştır, biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz’ diyeceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir