EYT’de sayı netleşti! Özüpak ve Atalay’dan açıklama…

Eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, EYT ile ilgili düzenlemenin 4.5 milyon EYT’linin tamamını kapsayacağını açıkladı. Bu gelişme sonrası EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’dan da açıklama geldi.

EYT’de sayı netleşti! Özüpak ve Atalay’dan açıklama…

Eski Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Aralık ayında kapsamı açıklanması beklenen EYT düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yasanın 4.5 milyon EYT’linin tamamını kapsayacağını açıklayan Jülide Sarıeroğlu şunları söyledi:

‘4.5 MİLYON EMEKÇİMİZİM TAMAMINI KAPSAYACAK’

“4.5 milyon emekçimizin tamamının EYT kapsamında, bekledikleri düzenleme kavuşmalarını inşallah sağlayacağız.

2022’nin sonunda bu çalışmayı Meclisimizde yasalaştıracağız.

Acaba kademeli mi olacak, öyle mi olacak böyle mi olacak? İçerikle ilgili sözün sahibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin’dir. Biz sadece kapsamı söylüyoruz.”

‘STAJ MAĞDURİYETİNİN ÇÖZÜMÜ İÇİN DE BİR ÇALIŞMA OLDUĞU DÜŞÜNÜLEBİLİR’

Sarıeroğlu’nun açıklamaları sonrası Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak da şunları söyledi:

“4.5 milyonu baz alırlarsa staj mağduriyetimizin çözümü içerisinde de bir çalışma olduğunu düşünebiliriz.

Esas rakam Çalışma Bakanlığından çıkacak ama hemen emekli olacak kişi sayısı 750 bin ile 1 milyon kişi arasında. Peyderpey yine şartlarını tamamlayıp da 4.5 milyon kişinin emekli olması mücadelemiz içerisinde.

Tabi geçmiş yılların da tecrübesiyle acaba mı diye soru işareti kafamızda oluşuyor. Resmi Gazete’de yayımlanmadan biz bu inancı taşımıyoruz açıkcası.”

TÜRK İŞ: BİR EYT’Lİ DIŞARIDA KALMADAN YASAYI ÇIKARIN

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konuyla ilgili; “EYT ile ilgili bir tane EYT’li dışarıda kalmadan bu yasayı çıkarın” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir