EYT’de stajyer ve çıraklardan Bakan Bilgin’e sert tepki

EYT’de müjde bekleyen staj ve çıraklık mağdurlarına bakan Bilgin sert sözlerle kapıyı kapattı. Normal bir çalışan gibi çalıştırıldıklarını ifade eden ve kanun gereği emeklilik sigortasına dahil edilmediklerini belirten binlerce mağdur bakan Bilgin’e tepkili.

EYT’de stajyer ve çıraklardan Bakan Bilgin’e sert tepki

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’de müjdeli haber bekleyen staj ve çıraklık mağdurlarına kapıyı sert bir şekilde kapattı.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada, “Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem. İfadem sert olabilir ama kesinliği vurgulamak için söylüyorum” dedi.

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre, Bakan’ın bu söylemiyle 1999 öncesi stajyer ve çırak olarak çalışanlar hayal kırıklığı yaşarken bakan Bilgin’e mağdurlar sert tepki verdi.

Mağdurlar, bakan Bilgin’in kanunu dile getirdiğini ancak sahada uygulamanın böyle olmadığını stajyer ve çırakların normal bir çalışan gibi çalıştırıldığına dikkat çekti.

Staj ve çıraklık başlangıcı ile yıpranmaya başladıklarını dile getiren mağdurlar, ciddi mağduriyetlere neden olan 3308 sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim kanununun değiştirilmesini talep ediyor.

YORUMLAR

7 adet yorum var

  1. Bunlar zengin doğmuş galiba ne bilsinler çocuk yaşta çalışmak zorunda olmayı bilemezler Bir çocuğun ilkokulu bitirip Bir iş yerinde 12 /13 yaşında çalışma hayatına başlamanın ne olduğunu bilemezler çırak olmanın Bir ustaya tâbi olmanın korkunun Bir meslek sahibi olacağım hevesini Sabah 8 de işe gitmenin akşam saat kaçta işten çıkacağını bilmeden çalışmanın çocuk işçi olmak çocuk olmadan hayata atılmak bunlar ne anlar kimin neye neyin kime ihtiyacı olduğunu bunlar varsa yoksa kural koyar kural bozarlar

  2. 95. Yılından çıraklık eğitimden girişim var ama şuanda sayılmıyor mağdurum bununla ilgili yasa veya kanun çıkartılmasını istiyorum yetkililere burdan sesleniyorum sesimizi duyun lütfen yoksa 60 yaşında emekli oluyorum sayılmasını istiyorum hakkımız var doktorların stajları sayılıyorda avukatların stajları sayılıyorda bizimkisi niye sayılmıyor mağdurum

  3. Sayın bakan devletin vermiş olduğu görevi helalinden yap zengine göre hareket edin inşallah gurban olduğum Allah ım sizlerin iki yakası bir araya getirmesin bu kadar insanın kul hakkını yiyorsunuzya allah,ım sizi bildiği gibi yapsın benim ve benim gibilerin vergileri ile saltanat sürüyorsunuz birde gelip akıl vermeye çalışıyorsunuz 3600 ek göstergeye ve zengini zengin yapmak için kur korumaya verilen faizler bizim sizin degil biz emekçiye gelince maliyet deniyor staj yazıklar olsun 20 yıldır verdigim oylara sizler devam edin bu arada CUMHURBAŞKANIMIZI,da arada maliye bakanı ile harcayacaksınız staj yoksa oyda yok

  4. Stajda is akdini okul ve işveren yapiyor,bizede sigorta numarası yazılı kart veriliyor.calismamiz sabah 7 de servise binip 8de devlete ait kurumda kart basıp ,tulum,demir bot ,baret giyip çalışmak.oglen yemeği beraber.ustune maaş da verdiler.1991 tonda çocuk işçi gibi 2 yıl çalıştım.sigortam başlangıç sayılmıyor.

  5. 1987 sabah 8 akşam 7 köle gibi çalıştırıldım. Önce özel sektör, sonra bayındırlık saymanlık. Her işi bize yaptırdılar. Okuldan bizi oraya götüren öğretmen ise sabretmemizi, emeklilik için bunun bir basamak olacağını söylemişti. E şimdi meğer biz çalıştırılmamış ve kullanılmışız. Hakkım haram olsun. Bize reva gördüğünüzü yaşayın inşallah. Size de oy verirsem ellerim kırılsın!!!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir