EYT’liler 28 Aralık Çarşamba gününü bekliyor! Yarın ne olacak?

Milyonlarca EYT’linin tüm dikkati 28 Aralık Çarşamba gününe (yarın) çevrildi. EYT düzenlemesiyle ilgili ayrıntıların yarın açıklanması bekleniyor.

EYT’liler 28 Aralık Çarşamba gününü bekliyor! Yarın ne olacak?

Milyonlarca EYT’li dün akşam Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara kilitlenmişti. Ancak beklenen açıklama gelmedi.

Erdoğan, “Ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı da yakında tamamlıyoruz. İnşallah, bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.” demekle yetindi.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını söyledi.

Bilgin, yaş şartına ilişkin soru üzerine “O gün açıklanacak.” dedi.

Bilgin, “Seçim sonrasına kaldı gibi iddialar hakkında ne diyorsunuz?” sorusuna ise “Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak.” yanıtını verdi.

Bakan Bilgin, EYT’nin hangi gün açıklanacağı bilgisini ise Habertürk’ten Kübra Par’a verdi.

Par, canlı yayında şunları söyledi:

“Sayın Bakan Vedat Bilgin’den bir teyit aldım. Dedim ki; ‘Bu hafta açıklıyor musunuz?‘ Sayın Bakan Bilgin de dedi ki; ‘Cumhurbaşkanı bu yıl içinde, yani bu haftaya bitiririz.’ Ben de kendisine dedim ki ‘Peki ama yetişir mi?’ O da dedi ki ‘Çarşamba belli olacak.‘ Bu da Habertürk’e özel bir son dakika olsun. Bu yıl, bu hafta veya haftaya ama çok az kaldı. Çarşamba en azından bu yıla yetişip yetişmeyeceği belli olacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir