EYT’liler işten mi çıkarılıyor?

Asgari ücretin Temmuz ayında artacak olması ve enflasyonun hızla yükselmesiyle beraber işverenler önlemlerini alıyor. Bu önlemlerle beraber işyerlerinde daralmaya giden işverenler işçi kıyımına EYT’lilerle başladı.

EYT’liler işten mi çıkarılıyor?

ŞEYMA SÖNMEZ | NORM HABER

EYT’liler emekli olmalarının ardından çalışmaya devam edebiliyor. Aynı işyerlerinde çalışmak için işverenleriyle anlaşmaya giden çalışanlara ise kötü haber işverenlerinden geldi.

Artan enflasyon ve Temmuz ayında yükselmesi beklenen asgari ücretle beraber iş verenler seçim öncesi işçi kıyımına başladı. Toplu işten çıkarmalarda ise işverenlerin ilk kurbanları EYT’liler oldu.

Sosyal medyada dolaşan çeşitli iddialara göre EYT’liler devlet tarafından verilmesi gerekilen fakat verilmeyen kredi desteği nedeniyle işverenlerin hedefi haline geldi.

BİRÇOK SEKTÖRDE İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI

Birçok sektörde seçim öncesi işten çıkarmalar başladı. Bu süreçte toplu işten çıkarmalar yapılırken çok sayıda EYT’linin iş akdine son verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ayrıntıları ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bu açıklamada, “İşverenlerin kıdem tazminatı ödemelerinde güçlük çekmemeleri için KGF destekli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışanların bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır” ifadelerine yer verilmişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir