EYT’lileri etkiliyor mu? AK Partili Elitaş’tan maaş açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye zam düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Elitaş, “En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT’den 7 bin 500 TL’nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak” dedi. Ayrıca Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

EYT’lileri etkiliyor mu? AK Partili Elitaş’tan maaş açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkartılacağını duyurmuştu.

Emekli maaşı düzenlemesinin de yer aldığı torba teklif TBMM’ye sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis’te açıklamalarda bulundu.

Elitaş, “Bugün sunacağımız yasa teklifimiz 16 madde. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT’den 7 bin 500 TL’nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak. 7 bin 500 TL’nin üstünde emekli maaşı olanlar için bir düzenleme yapılmayacak.” dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ BELLİ OLDU

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Elitaş, “16 maddelik yasa teklifine 2 madde daha ilave ediyoruz. Basın toplantısından sonra Cumhurbaşkanımızla konuştuk. 1100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz.” dedi.

Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye 2 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir