‘EYT’liye bütçe yok, dernek yöneticilerine çift maaş garantisi var’

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, iktidarın EYT’ye “bütçe yok” derken, bazı dernek ve vakıf yöneticilerine çift maaş garantisi verdiğini söyledi.

‘EYT’liye bütçe yok, dernek yöneticilerine çift maaş garantisi var’

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Meclis Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda EYT sorununu gündeme taşıdı.

Komisyon gündemindeki torba teklifle çift maaşın önünün açıldığını savunan Tarhan, şunları söyledi.

“Getirdiğiniz her yasada çift maaşın önünü açma çabasına ısrarla devam ediyorsunuz. Bir yanda partili Cumhurbaşkanı kazanılmış hakları geriye dönük yasayla ellerinden alınan EYT’li vatandaşlarımıza ‘Yok öyle hem emekli olup hem gidip çalışmak’ diyor. Diğer yanda bu yasa teklifinde Kızılay, Yeşilay, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Vakfı gibi kendi atayacağınız kişilere çift maaş vermekten geri durmuyorsunuz. Bu durumun Anayasa’ya aykırı olduğunu görmezden gelip yasa değiştirmeye kalkıyorsunuz. EYT’lilere geldiği zaman bütçe yok ama vakıf, dernekler gibi işte, kurumlarda yönetim kurulu üyeliği gibi bunlara geldiği zaman bütçe var, hemen çift maaşı kanunla yasallaştırmaya çalışıyorsunuz. Bu madde kesinlikle Anayasa Mahkemesinden döner diyorum. Maddenin teklif metninden çıkarılmasını talep ettik. Ancak rant uğruna bu önerimiz de kabul görmedi.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir