Fahiş kira artışları | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cebri adımlar atmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kira ve konut fiyatlarındaki artışla ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim sonrası harekete geçileceğini belirten Erdoğan, “Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda, Adalet Bakanlığının bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım.” dedi.

Fahiş kira artışları | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cebri adımlar atmak zorundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime 2 gün kala Kanal D – CNN TÜRK ortak yayınında sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kira ve konut fiyatlarına ilişkin konuştu.

Seçim sonrası fahiş kira artışlarıyla ilgili adımlar atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda Adalet Bakanlığı’nın bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. Bu işin en önemli çıkış noktası toplu konut. Şu anda özel sektörü bile 15 sene vade 20 sene vade ile konut satışları yapıyor. Ve bu konut satışlarında da peşinatlar baya düşük. Bu tabii vatandaşlarımızın önünü inanıyorum ki çok çok açacaktır. 85 milyonu bir avuç insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Konut arzını artırmak için de kurumlarımız çeşitli destek paketleri açıklıyorlar. Deprem bölgesindeki konukları da söylediğim gibi hızlı bir şekilde inşallah tamamlayacağız. Ama fahiş fiyata asla bunları kurban etmeyeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir