Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

ABD Merkez Bankası Fed Temmuz 2022 faiz kararı ile enflasyonu düşürme hedefini gerçekleştirmeye devam edecek. Karar öncesi Başkan Powell’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Peki, Fed Temmuz 2022 faiz kararı ne zaman açıklanacak? Jerome Powell hangi açıklamalarda bulundu?

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Doların küresel piyasalardaki konumunu etkilemesi nedeniyle Fed’in faiz kararı her ay merak konusu oluyor. ABD’deki enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından Fed faiz artırımı yapmıştı. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell temmuz ayı kararı öncesi bugün de oldukça önemli ifadelere yer verdi.

FED FAİZ KARARI NE AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı 26 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde açıklanacak. Açıklama 27 Temmuz’da yapılacak.

En son piyasaların merakla beklediği haziran ayı faiz kararı açıklandı. Fed faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75’e yükseltti. Böylece son 28 yılın en yüksek faiz artışı gerçeklemiş oldu. Faiz kararı 10-1 oyla alındı. Esther George faizin 75 baz puan artırılmasına karşı çıktı, 50 baz puan artırım için oy verdi. Fed yetkililerinin 2022 sonu için ortalama fed fon faizi beklentisi yüzde 3,4 oldu. 2023 sonu için ortalama fed fon faizi beklentisi yüzde 3,8 olarak gerçekleşti.

FAİZ KARARI ÖNCESİ POWELL’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın konuşmasına çevrildi. Powell, ABD ekonomisinin sert finansal önlemleri aşabilecek kapasitede gücü olduğunu belirterek, yüzde 2 enflasyon hedefinin hala geçerli olduğunu söyledi. Sözlerine ek olarak “enflasyon yükselişi şaşırttı ve daha fazla sürprizle karşılaşabiliriz” açıklamalarını yaptı.

Powell, “Enflasyon yukarı yönlü olarak şaşırttı ve daha da şaşırtabilir, ancak Fed gelen verilere ve görünümün gelişimine göre buna yanıt vermeye devam edecek,” dedi.

Fed’in faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüsünde olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir