Fenerbahçe Beko deplasmanda Monaco’ya mağlup

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague 2023-24 sezonu Play-off ikinci maçında deplasmanda Monaco’ya 93-88’lik skorla mağlup oldu. Bu sonuçla seride durum 1-1’e geldi.

Fenerbahçe Beko deplasmanda Monaco’ya mağlup

Fenerbahçe Beko, 2023-24 EuroLeague sezonu play-off serisinin ikinci maçında Monaco’ya konuğu oldu. Monaco’daki Salle Gaston Medecin Salonu’nda gerçekleşen müsabaka, ev sahibi ekibin 93-88 üstünlüğü ile sona erdi ve serideki durum 1-1’e geldi.

Play-off turundaki üçüncü karşılaşma, 1 Mayıs Çarşamba günü saat 20.45’te Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Bu seriyi üç galibiyetle tamamlayan takım, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Berlin, Almanya’da düzenlenecek olan Final Four’a katılma hakkını kazanacak.

Fenerbahçe Beko, Sertaç Şanlı, Tarık Biberovic, Nick Calathes, Tyler Dorsey ve Nigel Hayes-Davis beşlisi ile sahaya çıktı. Ev sahibi Monaco, Donatas, Blossomgame ve Mike James’in başarılı performanslarıyla maça hızlı bir giriş yaptı ve ilk dakikalarda 9-0’lık bir seri yakaladı.

Fenerbahçe, Dorsey’in basketiyle maçtaki ilk sayılarını buldu ve skoru 9-2’ye taşıdı. İlk çeyreğin sonlarına doğru Dyshawn Pierre ve Scottie Wilbekin’in dış atış başarılarıyla Fenerbahçe, farkı azalttı ve ilk çeyreği 31-21 geride kapattı.

İkinci çeyreğe Nigel Hayes-Davis ve Loyd’un karşılıklı basketleriyle başlandı. Calathes ve Wilbekin’in ritim bulmasıyla Fenerbahçe, farkı 35-28’e indirdi. Çeyrek sonuna doğru Papagiannis ve Calathes ile oyunu dengeleyen Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 54-50 geride girdi.

Üçüncü çeyrek, Tyler Dorsey ve Nigel Hayes-Davis’in etkili performanslarıyla geçildi. Son üç dakikaya 65-70 önde giren Fenerbahçe Beko, Pierre ve Papagiannis’in katkılarıyla final periyoduna 9 puan önde girdi (65-74).

Ancak çekişmeli geçen son çeyrekte Monaco, mücadeleyi 93-88 kazanarak maçı tamamladı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir