Ferhat Göçer Sabahattin Ali’nin eserlerini ‘çocuklar iyileşsin’ diye seslendirdi

Sabahattin Ali’nin heyecanlarının, aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin; kısaca hayatından kesitlerin sahnelendiği ve şiirlerinden bestelenmiş sevilen şarkıları, Ferhat Göçer’in performansıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursalılar ile buluştu.

Ferhat Göçer Sabahattin Ali’nin eserlerini ‘çocuklar iyileşsin’ diye seslendirdi

Sanat severler Koza ve Çekirge Lions Kulüpleri işbirliği ile  Onkoday yararına yapılan etkinlikte bir kez daha sanatın iyileştirici  gücü ile bir araya geldi.

Lion Neşe Yıldırım öncülüğünde Çekirge Lions Başkanı Erdal Elbay  ve Koza Lions Başkanı Burcu Aydın’ın organizasyonunda Yönetmenliğini Ezel Akay’ın yaptığı; Haldun Çubukçu’nun kaleminden çıkan sahne metniyle gerçekleşen ‘Aldırma Gönül Sabahattin Ali Eserleri’  ile  Ferhat Göçer,   izleyicileri büyüledi.

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği ONKODAY, kurulduğu 1997 yılından bu yana bir yandan kanser tedavisi gören hastalar ve hasta yakınlarına yalnız değilsiniz derken bir yandan da bilimsel çalışmalara destek vererek ve farkındalık çalışmalarına imza atarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmaların en önemlilerinden biri olan Nilüfer Altınşehir’de bulunan Onkoday/Lions Hasta Konuk Evi, şehir dışından gelerek tedavileri sırasında kalacak yer sorunu yaşayan hastalara kucak açıyor.

Lions Kulüpleri desteği  ile  açıldığı 2012 yılından bu yana aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren merkez, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin sinerji çalışmasının eseri olarak Türkiye’ye örnek oluyor.

23 oda, idari ofisler, atölyeler, showroom ve çocuklar için 2022 yılında tefriş edilen Masal evden oluşan merkezin büyütüp renovasyonlarının yapılması için Koza Lions ve Çekirge Lions Kulüpleri iş birliğiyle yapılan organizasyonda ünlü sanatçı Ferhat Göçer, Sabahattin Ali’nin eserlerinden oluşan Aldırma Gönül müzikali ile ayakta alkışlandı.

Geceye katılan seçkin konuklar, sanat dolu bir akşam yaşarken “Çocuklar İyileşsin Diye” projesine katkıda bulunmanın da mutluluğunu yaşadı.  Onkoday Başkanı Füsun Önen organizasyona  destek vererek Derneğin çalışmalarına katkıda bulunan Sanatçı Ferhat Göçer, Neşe Yıldırım  ve Lions Kulüpleri başkan ve üyelerine, konuklara teşekkür etti.

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir