Filistin temalı tüm ürünleri ‘tarafsızlık’ diyerek kaldırdı

Çevrimiçi satış platformu Trendyol, Filistin temalı tüm ürünleri ‘tarafsızlık’ diyerek kaldırdı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Trendyol üyeliklerini iptal ederek uygulamayı sildi.

Filistin temalı tüm ürünleri ‘tarafsızlık’ diyerek kaldırdı

Alışveriş uygulamalarının önde gelen isimlerinden TrendyolFilistin temalı tüm ürünleri tarafsızlık iddiasıyla kaldırdı. Haber tepki çekerken çok sayıda kullanıcı üyelik hesaplarını silmeye başladı. Duruma kayıtsız kalmayanlar sosyal medyadan da tepki gösterdi.

TRENDYOL FİLİSTİN TEMALI ÜRÜNLERİ SATIŞTAN ÇIKARDI…

Trendyol aldığı “tarafsızlık” ilkesi kararıyla Filistin temalı tüm ürünleri satıştan çıkardığını açıkladı. Böylece Filistin temalı bayrak, flama, atkı, kaşkol, bere, eldiven, Kudüs haritası gibi tüm ürünler satıştan çıkarıldı. Çevrimiçi satış platformu Trendyol’un bu adımı milyonlarca kişinin tepkisini çekti.

TRENDYOL KİMİN, SAHİBİ KİM?

Trendyol‘un sahibi, Çinli teknoloji şirketi Alibaba Group’tur. Alibaba Group, 2018 yılında Trendyol’a 728 milyon dolar karşılığında ortak oldu ve 2018 ve 2020’de sermaye artışlarında 350 milyon dolar daha yatırım yaptı. Bu yatırımlarla Alibaba Group’un Trendyol’daki ortaklık payı %86,5’a çıktı.

Trendyol‘un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu‘dur. Demet Mutlu, 2010 yılında Harvard Üniversitesi’nde öğrenimini yarıda bırakarak Trendyol’u kurmuştur.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir