Frutti Extra Bursaspor, Fenerbahçe Beko’yu devirdi!

ING Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final serisi ikinci maçında Frutti Extra Bursaspor sahasında Fenerbahçe Beko’yu 97-77 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi.

Frutti Extra Bursaspor, Fenerbahçe Beko’yu devirdi!

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Frutti Extra Bursaspor oldu. Andrews ve Needham ile sayılar bulan Bursa ekibi, 3’üncü dakikayı 8-3 önde geçti.

Savunmada Fenerbahçe Beko’ya rahat hücum şansı tanımayan ev sahibinin, skor üretimine Onuralp Bitim de katılınca ilk çeyrek Frutti Extra Bursaspor’un 21-15 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte sabırlı hücumlarda Onuralp Bitim, Hayes ve Needham ile sonuca giden Frutti Extra Bursaspor 15’inci dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 32-22. Fenerbahçe Beko, Booker’ın serbest atış çizgisinden, De Colo’nun ise dış isabetleriyle farkı eritmeye çalışsa da soyunma odasına Frutti Extra Bursaspor’un 40-32 üstünlüğüyle gidildi.

Üçüncü çeyrekte dış atışlarda Onuralp Bitim ve Needham ile sayılar bulan Frutti Extra Bursaspor’a; Fenerbahçe Beko, Booker ve Henry ile karşılık verince 24’üncü dakikada fark 2’ye kadar düştü: 48-46. Ancak Onuralp Bitim’in bu bölümlerde bulduğu 3 sayılık isabetle ritmini tekrar bulan Frutti Extra Bursaspor’da, benchten gelen Metin Türen üst üste 3 üç sayılık isabet bulunca fark tekrar açıldı ve final periyotuna ev sahibi ekibin 68-61 üstünlüğüyle gidildi.

Son periyotta adeta seyircisiyle enerjisini arttıran Bursa temsilcisi, Fenerbahçe Beko’ya savunmada baskıyı arttırdı ve hücumda da Andrews ve Metin Türen ile etkili olarak farkı 33’üncü dakikada 15’e çıkardı: 78-63. Bu dakikadan sonra sarı-lacivertlilerin direnci kırılınca Frutti Extra Bursaspor rakibine geri dönüş şansı tanımadı ve parkeden 97-77 galip ayrılmayı başardı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir