Futbolun efsanesi Pele’ye veda

Futbolun en büyük efsanesi Pele, son yolculuğuna uğurlanıyor. 82 yaşında hayatını kaybeden Pele için doğduğu, büyüdüğü ve yıldızlaştığı Santos’ta tören düzenleniyor. Pele’nin cenazesi dünyanın en yüksek mezarlığına defnedilecek.

Futbolun efsanesi Pele’ye veda

Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden Pele, çoklu organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında yaşamını yitirdi.

“Siyah inci” lakaplı futbolcu için doğduğu kent olan Santos’ta cenaze töreni düzenlendi.

Tören, kariyerine başladığı Vila Belmiro Stadyumu’nda gerçekleşti.

Pele’nin cenazesi ona veda etmek isteyen yakınları ve hayranları için 24 saat boyunca statta bekletilecek. Defin işlemi ise yarın yapılacak.

Santos sokaklarında kortej eşliğinde yürüyüş düzenlenmesi planlanan Pele’nin cenazesi ardından dünyanın en yüksek mezarlığına defnedilecek.

Ayrıca Pele’nin kendisi gibi futbolcu babasının forma numarasına ithafen 32 katlı mezarlığın 9. katına defnedileceği belirtildi.

TÖRENE DIŞİŞLERİ BAKANI DA KATILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brezilya temasları çerçevesinde devlet başkanlığı görevini devralan Luiz Inacio Lula da Silva’nın yemin töreninin ardından dünyaca ünlü futbolcu Pele için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Vila Belmiro Stadyumu’ndaki müzeyi de ziyaret eden Çavuşoğlu, Pele’nin 19 yıl formasını giydiği Santos Futbol Kulübü’nün Başkanı Andres Rueda’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk halkının taziyelerini iletti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir