G7, AB ve NATO liderleri Rusya’ya ek yaptırımlar getirilmesi konusunda mutabık

G7, AB ve NATO liderleri Rusyaya ek yaptırımlar getirilmesi konusunda mutabıkABONE OLG7, Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeleri liderlerinin, Rusya’ya yönelik ek yaptırımların kabul edilmesi de dahil olmak üzere Moskova’nın uluslararası izolasyonunun artırılması konusunda görüş birliğinde olduğu aktarıldı.

G7, AB ve NATO liderleri Rusya’ya ek yaptırımlar getirilmesi konusunda mutabık

İtalya Başbakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Mario Draghi’nin ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bugün öğleden sonra video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi.

Ukrayna-Rusya savaşındaki gelişmeleri değerlendiren liderlerin düşmanlıkların uzamasına ilişkin güçlü endişelerini dile getirdiği belirtilen açıklamada, halkın çektiği acılara son vermek için bir an önce ateşkese ulaşma ihtiyacı vurgulandı.

Liderlerin, Ukrayna’ya bütçe başta olmak üzere tüm boyutlarıyla destek konusunda yakın koordinasyonun önemini teyit ettiği kaydedildi.

“MOSKOVA’NIN ULUSLARARASI İZOLASYONU GENİŞLETİLMELİ”

Açıklamada, “Ek yaptırımların kabul edilmesi de dahil olmak üzere Kremlin üzerindeki baskının artırılması ve Moskova’nın uluslararası izolasyonun genişletilmesi gereksinimi konusunda geniş fikir birliği belirtildi” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye yönelik ortak taahhüt vurgulanırken, bunun Rus kaynaklarına olan bağımlılığın azaltılmasını sağlayacağına dikkat çekildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir