Galatasaray, Çaykur Rizespor’u 6 golle devirdi

Süper Lig’de 29. haftasında lider Galatasaray, Çaykur Rizespor’u konuk etti. İlk yarı 4-1’lik Galatasaray galibiyetiyle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci devresi ise 6-2’lik skorla sonuçlandı. Sahasındaki son 31 maçta yenilmeyen Galatasaray, bu karşılaşmayla birlikte seriyi 32 maça çıkardı.

Galatasaray, Çaykur Rizespor’u 6 golle devirdi

Süper Lig’in 29. hafta açılış maçında Galatasaray ile Çaykur Rizespor karşılaştı.

Bol gollü maçın ilk yarısı 4-1’lik Galatasaray galibiyetiyle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci devresi ise 6-2’lik skorla sonuçlandı.

Galatasaray’da goller Kerem Demirbay, Torreira ve Icardi’den geldi. Rizespor’un gollerini ise Hojer ile Olawoyin’den geldi.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

8. dakikada ceza sahasında Mertens’in vuruşunda savunmadan seken topla buluşan Barış’ın gelişine şutunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

9. dakikada Mertens’in sağ taraftan kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza yayı içinden Köhn’ün yerden vuruşunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 1-0

31. dakikada Icardi’nin pasında ceza sahası sol çaprazdan Zaha’nın yerden sert vuruşunda kaleci Gökhan’ın çeldiği topla buluşan Torreira meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-0

33. dakikada Köhn’ün ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda kaleci Gökhan gole izin vermedi.

38. dakikada Shelvey’in kısa kullandığı serbest vuruşta Hojer’in ceza yayının gerisinden sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak sağ kale direğinin dibinden ağlara gitti. 2-1

40. dakikada Mertens’in pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının gerisinden gelişine sert vuruşunda top filelerle buluştu. 3-1

45. dakikada ceza sahası çizgisinin hemen gerisinden sağ çaprazdan Kerem Demirbay yerden sert bir vuruşla topu ağlara yolladı. 4-1

İKİNCİ YARI

61. dakikada Hojer’in kullandığı serbest vuruşta barajdaki Mertens’ten seken top Olawoyin’e çarparak ağlara gitti. 4-2

62. dakikada Zaha’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Mertens, Hojer’in müdahalesinde yerde kalınca hakem Bahattin Şimşek penaltı noktasını gösterdi.

64. dakikada penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Kerem Demirbay’ın vuruşunda top sağ köşeden ağlarla buluştu. 5-2

85. dakikada Ziyech’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Tete bekletmeden pasını Icardi’ye verdi. Bu oyuncu altı pas çizgisi üzerinden topu filelere gönderdi. 6-2

MAÇ SONU 3’LÜSÜ KEREM DEMİRBAY’DAN

Mücadelenin sona ermesinin ardından sarı-kırmızılı futbolcular ile teknik ekip galibiyeti taraftarlarla kutladı. Maçta hat-trick yapan Kerem Demirbay, taraftarların isteğini kırmadı kale arkasındaki tribünlerinde bulunan sarı-kırmızılı taraftarlara 3’lü çektirdi.

GALATASARAY BU SEZON İLK KEZ 6 GOL ATTI

Aslan böylece bu sezon ilk kez 6 gol attı. Cimbom 2023-2024 sezonunda daha önce deplasmandaki Trabzonspor müsabakasını 5-1 kazanmıştı.

OKAN BURUK, GALİBİYET REKORUNDA LUCESCU’YU YAKALADI

Aslan, bu sonuçla evinde oynadığı son 18 Süper Lig karşılaşmasını kazandı ve Galatasaray Teknik Direktör Okan Buruk da bir rekoru egale etti.

Cimbom daha önce Rumen teknik adam Mircea Lucescu döneminde Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında ligde iç sahada 18 maçlık galibiyet serisini yakalamıştı.

ASLAN YENİLMEZLİK SERİSİNİ 32 MAÇA ÇIKARDI

Ligde sahasında son olarak geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla kaybeden sarı-kırmızılılar, bu maçın ardından oynadığı 32 lig maçında 29 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Aslan, bu sezon ligde Rams Park’ta oynadığı 15 karşılaşmadan da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak bulunuyor.

ICARDİ, SÜPER LİG’DE 15. GOLÜNÜ KAYDETTİ

Sarı-kırmızılıların 6. golü Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’den geldi. Müsabakanın 85. dakikasında sahneye çıkan Icardi, Tete’nin pasında kale önünde topla buluştu ve düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek skoru 6-2’ye getirdi.

31 yaşındaki futbolcu böylece ligde gol sayısını da 15’e çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 1 golü olan başarılı futbolcunun bu sezon toplam 21 golü bulunuyor.

Karşılaşmaya 11’de başlayan Mauro Icardi, 86. dakikada yerini Carlos Vinicius’a bıraktı.

KEREM DEMİRBAY KARİYERİNDE İLK KEZ HAT-TRİCK YAPTI

Galatasaraylı futbolcu Kerem Demirbay, Çaykur Rizespor maçında attığı 3 golle kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

Mücadelenin 40. dakikasında sol kanattan Dries Mertens’in pasıyla topla buluşan Demirbay, ceza sahası dışından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi (3-1). 45. dakikada da Mauro Icardi’nin pasında topu alan 30 yaşındaki futbolcunun yine ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti (4-1). 64. dakikada kazanılan penaltıda Mauro Icardi, topu Kerem Demirbay’a bıraktı ve Kerem meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu (5-2).

Maçta hat-trick yapan 30 yaşındaki futbolcu, bu sezonki gol sayısını 6’ya çıkardı. Kerem Demirbay bu gollerin 5’ini Süper Lig’de, 1’ini de UEFA Avrupa Ligi’nde kaydetti. Kerem ayrıca kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

Müsabakaya 11’de başlayan 30 yaşındaki futbolcu, 90 dakika sahada kaldı.

DERRİCK KÖHN, İLK GOL SEVİNCİNİ YAŞADI

Maçın 9. dakikasında Dries Mertens’in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştığı topa ceza yayı içinde gelişine vuran Köhn meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.

Geçtiğimiz transfer döneminde Alman temsilcisi Hannover 96’dan transfer olan 25 yaşındaki futbolcu böylece sarı-kırmızılı forma ile ilk golünü attı.

Maça 11’de başlayan Derrick Köhn, 90 dakikada oynadı.

TORREİRA GALATASARAY’DAKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların 2. golünü Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira attı.

Müsabakanın 31. dakikasında Wilfried Zaha’nın ceza sahası içi sol tarafından vuruşunda kaleci Gökhan Akkan’dan seken topu kale önünde Torreira tamamladı ve skoru 2-0 yaptı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu’nda Çekya ekibi Sparta Prag ile oynadıkları ilk maç öncesindeki basın toplantısında sarı-kırmızılı forma ile gol atamamasının hatırlatılması üzerine Torreira, “Her akşam hayalini kuruyorum bu forma ile bir gol atacağım diye. Geldiğimden beri atamıyorum. Bu kaygılandığım bir şey değil. Önemli olan takımın kazanması. İçten içe de gol atmak istiyorum” demişti.

Galatasaray ile 71. resmi maçına çıkan 28 yaşındaki futbolcu, ilk golünü Rizespor’a karşı attı.

Müsabakaya 11’de başlayan Lucas Torrreira, 78. dakikada oyun çıktı ve yerine Tanguy Ndombele girdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir