Gemlik’te Şükrü Deviren dönemi

Türkiye 31 Mart’ta 5 yıl boyunca görev alacak yerel yöneticilerini seçti. Gemlik Belediye Başkanı olarak seçilen Şükrü Deviren ise, düzenlenen devir teslim töreni ile mazbatasını aldı.

Gemlik’te Şükrü Deviren dönemi

Haber: SİMLANUR İNCE

Kamera: MESUT ERDOĞAN

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı önünden, Gemlik Belediyesi’ne düzenlenen yürüyüşle Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, başkanlık görevini devraldı.

Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, Gemlik Belediye Binası önünde, mazbata ve devir teslim töreni gerçekleştirildi ve Şükrü Deviren, Belediye Başkanlık görevini teslim aldı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Benim gibi düşünen, hayata benim gibi bakan, benim gibi memleketin her derdiyle dertlenen birine görevi teslim etmenin memnuniyetiyle sözlerime başlamak istiyorum. Güzel olan her şey gibi çabucak geçti 5 yıl. Size Belediye Başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Beni hiç mahçup etmediniz. Ben de sizi mahçup etmemek için elimden geleni yaptım. Çok zor bir 5 yıl geçirdik. Sizin evlerinizde biraz daha huzurlu yapabilmeniz adına geçirdim 5 yılı. Ekonomik kriz, pandemi, deprem. Yüz yılda yaşanacak şeylerin hepsi yaşandı. Alnımızın akıyla, bir tek kuruşunu ne yedik ne de yedirdik. AK Parti döneminde gelmeyen sayıştayların hepsi geldi. Alnımızın akıyla oradan da çıktık. Emanetinizi namusumuz bildik, öyle koruduk. Öyle de teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GEMLİK’İ BİRLİKTE MARKA KENT YAPALIM”

Görevi devralan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Biz bu emanete sahip çıkacağız. 122 bin Gemlikliyi bağrımıza basacağız. Bu Gemlik’i birlikte inşa edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi bizi emanet ederken, ‘bir şeye ihtiyacınız var o da çok çalışmak’ demişti. Biz çok çalışacağız. Gemlik’te belki birçok şey eksik ama o 5 yıl içerisinde barış ve huzuru tahsis eden adam burada. Biz Büyükşehir’den destek alamıyorduk ama artık Mustafa Bozbey de burada. Gemlik’i birlikte marka kent yapalım” dedi.

Bozbey, Mehmet Uğur Sertaslan’a seslenerek, “Bu kente değer katmaya devam etmeni istiyorum. Buradaki birçok hizmeti beraber yapacağız ve Gemlik’i beraber gülümseteceğiz. Bunu da hep birlikte yapacağız” dedi.

“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “Gemlik Belediyesi’ne asılan bayrak hala orada ve inmeyecek. Şükrü Başkanı’mı da kutluyorum. Bu ülkede herkesin mutlu olabileceği bir yeri yaratana kadar mücadele edeceğiz. Mücadele daha bitmedi. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyene kadar çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz. CHP, bu ülkede umut olmuştur. Türkiye’nin bütün yoksul bölgelerinde CHP umut oldu. O umudu büyütmek hepimizin borcu. Türkiye’de, Bursa’da sosyal demokrat belediyeciliği, halkçı belediyeciliği birlikte inşa edeceğiz. Gemlik örgütünü yürekten kutluyorum. 17 ilçe Belediye Başkan adayıma da teşekkür ediyorum. Sarstılar orayı, bir dahakine de yıkacağız” diyerek tüm örgütüne de teşekkür etti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir