Gönül Boran Özüpak, o anları paylaştı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak komisyon toplantısında yer alarak konuşma yapmış, EYT’lilerin yeni bir mağduriyetle karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini savunmuştu. Özüpak, komisyonda yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştı.

Gönül Boran Özüpak, o anları paylaştı

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmişti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak da komisyon toplantısında yer alarak konuşma yapmış, EYT’lilerin yeni bir mağduriyetle karşı karşıya bırakılmamasını savunmuştu.

Özüpak, komisyonda yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştı.

Özüpak söz konusu paylaşımı şu notu düşerek yaptı:

‘BİR PARMAK BAL MI?’

“02. 02. 2023 Plan Bütçe Komisyonunda haklarımızı tastamam istiyoruz dedik. Her ne kadar müdahale etseler de vazgeçmeyeceğiz anayasal haklarımızdan. Ve daha nice mağduriyetlerin çözüme kavuşmasına bu topluluk sebep olacaktır. Bir parmak bal mı? Hayır istediğimiz 08.09. 1999 tastamam haklarımız.”

Gönül Boran Özüpak’ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki konuşması şöyle:

‘BU KANUN TEKLİFİYLE EMEKLİLİKTE PRİME TAKILANLAR OLDUK’

“Sayın Başkanım, biraz evvel Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun bir cümlesine takıldım. ‘Yalın, basit, sade, çözüm odaklı, yeni bir kısıtlama getirilmeden bu kanun teklifini hazırladık’ dedi. Oysa ki biz emeklilikte yaşa takılanlardık, sonrasında bu kanun teklifiyle de emeklilikte prime takılanlar olduk.

Sizler kanun koyucusunuz. Sayın Akbaşoğlu’nun açıkladığı gibi ‘Yaş haddini ortadan kaldırıyoruz, prim gün sayısına dokunmuyoruz.’ cümlesi bizi yansıtmıyor, bize çözüm olmuyor, bize yeniden bir mağduriyet yaşatıyor”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir