Gönül Boran Özüpak’tan EYT gündemine yönelik flaş açıklamalar

EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.Özüpak açıklamasında, AK Parti ve MHP ile yapılan görüşmeye yönelik bilgiler verirken muhalefet partileriyle planlanan görüşmenin tarihini de duyurdu. Özüpak’ın duyurduğu bir diğer gelişme ise büyük EYT mitinginin tarihiydi.

Gönül Boran Özüpak’tan EYT gündemine yönelik flaş açıklamalar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak; sosyal medya hesapları aracılığıyla EYT mücadelesinde yol haritasına yönelik dair açıklamalarda bulundu.

Özüpak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Asla seçim kaybetsem dahi bu hakkı vermeyeceğim Sayın Cumhurbaşkanımız vardı. Öncelikle kendimizi kendilerine ifade etme çabamız, gayretimiz vardı. Asla vazgeçmedik bu gayretimizden.

AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu, bir buçuk ay evvelinden biliyorsunuz bir açıklama yapmıştı. Öncelik sıralamasında biz 5. sırada yer almıştık. Oysa ki Türkiye’ye mâl olmuş bir mağduriyetin temsilcileri olarak, bu mağduriyetin görmezden gelinmesini asla kabul etmedik. Her yolu denedik, denemeye devam ediyoruz.

‘YASALLAŞACAK MI, SEÇİM VAADİ Mİ OLACAK?’

Geldiğimiz süreçte Sayın Muhammet Akbaşoğlu’nun yaptığı açıklamalara ek olarak arkadaşlarımızın şahit olduğu cümleler; 2022 yılında bir çalışmanın varlığıyla EYT olarak bir açıklama yapılacağı. Ben Gönül Boran Özüpak olarak mücadelenin 9. yılı içerisindeyim. Direk aklıma gelen düşünce; Bize 2022 yılı sonunda bir açıklama yapılacakken bu açıklama yasallaşacak mı yoksa bir seçim vaadi olarak sürüncemeye mi girecek? Bir seçim yatırımı mı olacağız? 3600 gibi 4 yıl mı bekleyeceğiz?

Şubat ayındayız, Aralık ayı 2022’nin son ayı itibariyle biz yine askıda mı kalacağız? Davamız tek formülle son mu bulacak?

‘MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Ben bu açıklamaları inanın samimiyetle bulmadım. Eğer bu yasa bir gecede çıkabiliyorsa, bir gece de iptali söz konusu.

Süreçte bekleyeceğimiz safha var ama bu safha içerisinde de biz beklemeyeceğiz. Mücadelemize devam edeceğiz Biz yine anayasal hakkımızı istiyoruz diye haykırmaya her ortamda devam edeceğiz.”

 ÖZÜPAK, AK PARTİ VE MHP GÖRÜŞMESİNDE NEDEN YER ALMADI?

“Birçok arkadaşımız sosyal medyadan dedi ki: O karede, özellikle AK Parti ve MHP ile yapılan görüşmede Gönül Boran Özüpak niye yok? Niçin federasyon başkanı olarak, bu mücadelenin başında o görüşmede yer almadı?

Çok yorumlar okudum, çok telefonlar aldım. Değerli arkadaşlarım; Gönül Boran Özüpak, 9 yıldır bu mücadelenin içerisinde.

2015 yılından bu yana da bir STK’laşma yoluyla adımız, kimliğimiz olsun; yasal yollarla her şeyimizi yürütelim dediğimiz bir süreçte Gönül Boran Özüpak, muhalif bir kimlikle maalesef ki lanse edilen bir ortamda Sayın Akbaşoğlu’nun toplantısına kabul görmeyen birisi olarak lanse edildi.

Yine Milliyetçi Harekat Partisi’nin görüşmesinde ‘Gönül Boran Özüpak’la görüşmek istemiyoruz’ cümleleri, bakın bunlar kapalı kapılar ardında iletilen konular. Ben bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Arka mutfak kısmında nelerle mücadele ettiğimizi bilmenizi istiyorum”

MUHALEFET PARTİLERİYLE GÖRÜŞME

“Önümüzdeki hafta salı günü ve çarşamba günü muhalefet partilerinin genel başkanlarıyla, dernek başkanları ve yönetim kurulumuzla iki gün boyunca Ankara’da olacağız. Kimisi senelik iznini kullandı, kimisi ücretsiz iznini kullandı. O davada ‘Ben de varım, benim de sözüm var’ demek adına Ankara’da olacağız. Randevu alabildiğimiz bütün muhalefet partileriyle dolu dolu görüşmelerimiz olacak.”

BÜYÜK EYT MİTİNGİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

“Miting yapacağız. Önümüzde bir Mart ayı var, hazırlanmak istiyoruz. Sonrasında Ramazan ayı mübarek günlerimizin başlangıcı ve Ramazan Bayramı var.

HEDEF 5 MİLYON

Mayıs ayının ikinci haftası ya da üçüncü haftasında planlanan İstanbul mitingi olarak; burada da değerli arkadaşlarım 2 milyona yakın kişiyle bir Maltepe mitingiyle tarih yazdık. İstiyoruz ki gerçekten gönül veren dostlarımzın ve ailelerin katkılarıyla bunu 5 milyon niye yapmayalım?.

‘HİÇ YAPMADIĞIMIZ BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ’

Ankara’da yapacağımız görüşmelerde genel başkanlara sunacağm teklifte, Biz bir miting yapacağız ve bu mitingde hiç yapmadığımız bir başlangıç yapacağız.Genel başkanlara söz vereceğiz ve yapmaları için de baskıda bulunacağız. Bütün partilere gönül vermiş kitlelerimiz burada diyeceğiz. Buyrun iknayı siz yapın diyeceğiz. Yanımızda mısınız, samimiyetinizi görmek istiyoruz’ diyeceğiz”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir