Gönül Boran Özüpak’tan peş peşe sert mesajlar…

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödeneceği açıklanırken, fiilen çalışmaya devam eden emekliler kapsam dışı bırakıldı. EYT ve Emekliler Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, duruma tepki göstererek, “Emeklinin tepkisi büyük, emekli bunu unutmayacak.” ifadelerini kullandı. İşte Özüpak’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla peş peşe yaptığı tepki paylaşımları…

Gönül Boran Özüpak’tan peş peşe sert mesajlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını, fiilen çalışmaya devam edenlerin kapsam dışı olduğunu açıkladı.

Ödemelerin Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla yatırılacağı açıklandı.

Kabine toplantısından maaşlarla ilgili müjde bekleyen ve 5 bin lira ikramiyeden çalışanların faydalanamayacağını öğrenen emekliler ise, hayal kırıklığına uğradı. Konuyla ilgili EYT ve Emekliler Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan da sosyal medya hesabı aracılığıyla peş peşe yaptığı paylaşımlarla tepki geldi.

Gönül Boran Özüpak’ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

BAKAN IŞIKHAN BOŞUNA SOSYAL YARDIM DEMEMİŞ’

– Çalışma bakanı Vedat Işıkhan boşuna emekliye sosyal yardım dememiş. Emeklinin ‘geçinemiyoruz’ feryadını ( bir defaya mahsus 5.000 TL) bir parmak balla
çözdüğünüzü mü zannediyorsunuz. Türkiye Yüzyılı’nda emekliye bu kaçıncı ayıbınız?”

‘EMEKLİ BUNU UNUTMAYACAK’

– Çok kombinasyonlu senaryolarla çalışmalar yaptı Bakan Vedat Işıkhan Bey. Sonuç emekliye bir defaya mahsus 5.000 TL sosyal yardım. Çalışan emekliye de ‘yok’ dendi. Sefalet maaşlarına mahkum ettiğiniz emekli, sanki keyfinden çalışıyor da cezalandırıyorsunuz. Aklımızla dalga geçercesine yapılan açıklamalarınıza, bizde diyoruz ki; “Sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner. Emeklinin tepkisi büyük, emekli bunu unutmayacak.

BAHÇELİ’YE ÇAĞRI: İTİRAZINIZ OLACAK MI?

– Sayın Devlet Bahçeli, emeklinin sefalet maaşlarına itirazınız vardı. Kök maaşa ‘8077 zam yapılması gerekiyor’ diye emeklinin yanındaymış gibi gösterdiniz kendinizi. Sonuç sosyal yardımla 5.000TL emekliye reva görülen. Üstelik sefalet maaşıyla geçinemeyen, çalışan emekliye de vermeme cezasıyla. İtirazınız olacak mı? Biz emekliler itiraz ediyoruz.

‘SOSYAL YARDIMINIZI 5 YERDEN MAAŞ ALIP GEÇİNEMEYEN VEKİLLERİNİZE VERİN’

– Biz emeklilik hakkımızı şartlarımızı tamamlayarak, ülkemize emeğimizle katma değer sağlayarak, primlerimizi ödeyerek hak ettik. Kime lütufmuş gibi sunarak, sosyal yardımla ’emeklimi ezdirmedim’ diyorsunuz. Siz açıklamalarınızdaki sosyal yardımınızı 3-5 yerden maaş alıp da geçinemeyen vekillerinize verin. Ayıp ettiniz. Öfkeliyiz, kırgınız. Emekli bunu unutmayacak.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir