GSB personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2 bin 981 destek personel alımı olacağını duyurdu. GSB Personel alımı haberinin ardından GSB personel alımı ile ilgili detaylar merak edildi. Adaylar, internette GSB personel alımı ile ilgili sorgulamalar yaptı. Peki, GSB personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

GSB personel alımı ne zaman yapılacak, başvuru şartları neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak olan 2 bin 981 destek personelinin e-Devlet kapısından gerçekleştirilecek.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine yapılacak olan 2 bin 981 destek personeli alımının 10-15 Eylül 2022’de yapılacağını belirtti.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından haberi şu şekilde verdi:

”GSB Ailemiz Büyüyor! 300 büro personeli, 866 koruma ve güvenlik görevlisi ile 2 bin 981 destek personeli alımımıza ilişkin başvurular 10-15 Eylül 2022’de e-Devlet kapısından gerçekleştirilecek. Hayırlı olsun!”

”Adaylar başvurularını, 10 Eylül 2022 (10.00) – 15 Eylül 2022 (17.00) tarihlerinde e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaktır” açıklaması yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre:

”A- Genel Şartlar

1)    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2)    657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
3)    Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
4)    Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak, (dul ve yetim aylığı hariç)
5)    Tercih edilecek pozisyon için yukarıdaki tabloda aranan nitelikleri taşıyor olmak,
6)    Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
7)    Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak,
8)    Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-1’inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanların sözleşme fesih tarihinin üzerinden 1 yıl geçmiş olmak,
9)    Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak,
10)    Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak,
11)    Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.

B- Özel Şartlar

1) Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için;
a)    Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (15 Eylül 1987 ve sonrası doğumlu olanlar),
b)    5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10’uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak,
c)    Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,
d)    Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18’inci maddesinde belirtilen ve 26/6/2021 tarihli ve 31523 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli ve boy-kilo bilgilerini içeren son 1 (bir) yıl içerisinde alınmış sağlık kurulu raporuna sahip olmak (15 Eylül 2021 tarihinden önce alınan sağlık kurulu raporları kabul edilmeyecektir.),
e)    Erkeklerde 170 cm’den, kadınlarda 160 cm’den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20’den fazla veya 15’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+20=90’dan fazla, 70-15=55’den az olmaması gerekmektedir.)
f)    Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir