Gündem Özel’in canlı yayın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gündem Özel canlı yayında Norm Haber Yazarları Furkan Kahraman ve Yasemin Güler’in sorularını yanıtladı. Gürsu’nun son 5 yılda 20 kat büyüdüğünü belirten Işık, 1999 öncesi yapılan sağlıksız yapıların dönüştürülmesi amacıyla 350 dönümlük bir rezerv alan ayrıldığını kaydetti. Başkan Işık, “Ayrık nizamda yaşanabilir bir kent oluşmasını, şehrin hava almasını istiyoruz.” dedi.

Gündem Özel’in canlı yayın konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık

Bursa’nın giderek büyüyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gündem Özel’de Yasemin Güler ve Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtladı.

Başkan Işık’ın açıklamaları özetle şöyle:

GÜRSU’DA NELER DEĞİŞTİ?

“Gürsu çok hızlı büyüyor ve gelişiyor. Seçim beyannamemizde 25 proje ile yola çıktık, ilave projelerle 5 yılda 48 proje bitirdik. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projemizle ödül aldık ve geçtiğimiz günlerde hizmete açtık.

AB projelerinde belediyemiz dışında farklı kurumlara da destek veriyoruz. Son olarak Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi belediyemizin desteğiyle bir hibe kazandı.

Üreten Çocuklar Atölyemiz AB’den en çok hibe alan projemiz. Toplamda sadece bu proje için 1 milyon euro kazandırmış olacağız. Binlerce çocuğumuza kodlama eğitimi verilmesini sağlıyoruz. Çocuklarımıza özgüven kazandırıyoruz. Bu durum okuldaki başarısını da olumlu etkiliyor.

’99 ÖNCESİ YAPILAN YAPILARI DÖNÜŞTÜRÜYORUZ’

Son 20 yılda Gürsu 5 kat büyüdü. 99 depreminden önce yapılan konutlar bizim için sıkıntılı. Sayı olarak en az bizim ilçemizde. Bunları sağlıklı bir yapıya dönüştürmek için 350 dönümlük bir rezerv alanımız mevcut. Planlama süreçlerinin ardından yeni konutlar yaparak buralarda yaşayan insanları da sağlıklı yapılara geçirmiş olacağız. Tabii yerinde dönüşüm de Gürsu’da sağlıklı bir şekilde devam ediyor.

Ayrık nizamda yaşanabilir bir kent oluşmasını, şehrin hava almasını istiyoruz. Yeni yapılan işlerin hem bugüne uygun olmasını hem de geleceğe örnek olmasını istiyoruz. Zemin artı 4-5 kat ve ayrık nizamda bir planlama. Belki çok daire çıkmayacak ama yaşanabilir bir mahalle oluşacak.

Tarım alanlarını kapsadığını kabul etmek lazım. Ancak kaçak yapılaşmanın önünü keseceğini de görmek gerek. Bunun önünü kesmeye dönük bir planlama içerisindeyiz.

ULAŞIM SORUNLARI

Ulaşımda amacımız metroya paralel hiçbir aracın çalışmaması. Minibüslerin sarı otobüslere çevrilmesiyle sağlıklı bir yapı oluşacak. Ulaşımın da böylece rahatlayacağını düşünüyorum. Gürsu’da 79 minibüsçü esnafımız var. Onları da mağdur etmeden bir çözüm üretilecek. Herkesin memnun olacağı bir sistem olacak.

‘GÜRSU’DAKİ ESKİ HAL BÖLGESİ EĞİTİM VADİSİ OLUYOR’  

En büyük dezavantajımız arsa fakiri olmamız. Park yapmak için sağlık ve eğitim alanlar için kamulaştırma yapıyoruz ya da satın alıyoruz. Artan nüfus için her yıl bir okul yapmamız gerekiyor. Bunun için müthiş bir şekilde arsa ürettik. Gürsu’da eski Hal’in olduğu bölgeyi tamamen bir eğitim vadisi olarak planladık. Orada 5 ayrı okul inşa edilecek. Gürsu’da eğitim seferberliği devam edecek.

BİR GÜRSU MARKASI: DEVECİ ARMUDU

Toprak ve su için analiz çalışmaları yapıyoruz. Gürsu’nun marka olan Deveci Armudu için özel projeler geliştiriyoruz. Bu sabah bütün tarım kooperatifleri ile bir araya geldik. Kadın kooperatifleri de armutun sirkesinden kurusuna kadar farklı ürünler geliştiriyor. Onlara da destek veriyoruz.

YEREL SEÇİM SÜRECİ

Genel merkezimiz adaylık konusunda çok hassas çalışıyor. Anketlerden temayül yoklamalarına kadar şehrin nabzını yokluyor. Bunların sonucunda en iyi isim kimse onunla 5 yıllık bir planlama yapılıyor. Mevcut belediye başkanları ile aday adayları farklı kategorilerde değerlendiriliyor. Belediye başkanlarının 5 yıllık karnesi, belediyelerin bütçeleri, bütçenin nasıl kullanıldığı, verdiği sözleri tutabilmiş mi, vatandaşta karşılığı var mı… bütün bunlar değerlendiriliyor.

‘ÖZELLİKLE GENÇLERE YÖNELİK PROJELER ÜRETECEĞİZ’

Yeniden aday gösterilmemiz halinde daha vizyon projeler, daha gelir getirici projeler, özellikle gençlere yönelik projeleri üst seviyeye çıkarmamız gerekiyor.

‘EVDE BAKILAN CAN DOSTLARIN SOKAĞA TERK EDİLMESİ EN BÜYÜK ÜZÜNTÜMÜZ’

Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezinde bir ayda 100’den fazla can dostun tedavisini yaptık. En büyük sorunlardan biri evde bakılan can dostların sokağa bırakılması. Bu durumda olan varsa bize getirmesini istiyoruz. Hiçbir can dostumuzun başıboş kalmaması gerekiyor. Bizim hedefimiz bu.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir