Gürsu Belediye Başkanı Işık: 25 proje yapacağız dedik, 50 proje bitirdik

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yeni dönemde yapmayı planladığı projelerin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Işık, mevcut dönem için ’25 proje yapacağız dedik, 50 proje bitirdik’ ifadelerini kullanırken; gerçekleştirmeyi vadettiği kent meydanı, çarşı park, kır bahçesi etkinlik alanı ve ulaşım projelerinden söz etti.

Gürsu Belediye Başkanı Işık: 25 proje yapacağız dedik, 50 proje bitirdik

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, 31 Mart yerel seçimleri öncesi yeni dönemde yapmayı planladığı projelerin tanıtım toplantısını Gürsu Kapalı Spor Salonu’nda düzenliyor.

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parfi Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Recep Altepe, Gürsu Belediyesi Meclis üyeleri ve adayları, çok sayıda parti mensubu ve vatandaş katılım gösterdi.

“Türkiye’de ilk olan ödüllü projeleri bir bir hayata geçirdik” diyerek konuşmasına başlayan Gürsu Belediye Başkanı ve adayı Işık, “İki dönemdir büyük bir gurur ve heyecanla hizmet etmekten onur duyduğumuz gürsu’da artık hizmetin bereket dönemi yaşanıyor. Bugün artık enerjisini üreten belediyeyiz. Yaptığımız gelir getirici çalışmalar ve hibe destekli projeler ile hibe şampiyonu belediye olarak anılıyoruz.Turizm projelerimiz avrupa’da turizm destinasyon yarışmalarında dereceye giriyor. Bizler akıllı turizm fuarında ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Gürsu belediyesi artık gençlerin ve gençliğin belediyesi. Gürsu belediyesi yazılımcılarını yetiştiren ve istihdam buluşmaları ile marka olan bir belediye. O yüzden, gürsu bize emanet diye yola devam ediyoruz. O yüzden diyoruz ki şimdi hizmetin bereketini taçlandırma vakti.

Şimdi güzellikleri paylaşma vakti. Şimdi gürsu’nun vakti. Gürsu’ya hizmet yakışır” ifadelerini kullandı.

‘KENT MEYDANI PROJEMİZDE SONA GELDİK’

İlk projesini açıklayan Işık, “Kent meydanı projemizde artık sona geldik. Projemizin önündeki en büyük engel, ptt binası idi. Orada yıkımı gerçekleştirdik. Yeni ptt binasının yapımına hızla başladık. Yapımında da sona gelindi. 550 hisse kamulaştırma ve imar uygulamaları sayesinde çözüme kavuşturuldu. Belediye binamızın önündeki yaklaşık on dönümlük alanda otoparktan, yeşil alana, sosyal alanlardan dinlenme alanlarına kadar her detayın düşünüldüğü bir meydan yapacağız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘İLÇEMİZE RENK KATACAK ÇARŞI PARK İLE VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAĞIZ’

Işık, ikinci projesinin kapalı pazar alanı olduğunu belirterek, “İstiklal mahallesi’nde bulunan mevcut kademe binasını kaldırarak yerine hemşehrilerimizin ihtiyacını karşılayacak şekilde modern ve gelişmiş bir pazar yeri inşa edeceğiz. Ayrıca zafer mahallemizde bulunan kapalı pazar yeri yanındaki alana entegre bir pazar alanı daha kazandıracağız. Vatandaşlarımızın güvenli ve ekonomik konut talebini karşılamak amacı ile belediyemize ait alanlarda yapacağımız projelerle onlara destek olacağız. Hastane yolu üzerinde ilçemize renk katacak çarşı park ile vatandaşlarımızın dinlenme, sosyalleşme, alışveriş gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. İçinde eczane, atm, benzin istasyonu, sosyal tesis gibi ihtiyaç giderilecek alanlar olacak” şeklinde konuştu.

‘TARİHİ TAŞ KÖPRÜ SOKAKTA GÜRSU’MUZUN SOYUT VE SOMUT TURİZM DEĞERLERİNİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ’

Işık, “Tarihi taş köprü sokağımızda yer alan yeni merkezimizde, yerel ürünlerle türk mutfağını ve dünya mutfağını harmanlayarak, hizmet sektörüne nitelikli iş gücü kazandırıp, yerel turizmi canladıracağız. Turizm konusunda birçok proje ürettik. Kırsal turizmi kalkındırdık. Katırlı dağı eteklerinde bir turizm rotası oluşturduk. Bu projemizle; gürsu merkezinde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ilçemizde Tarihi Taş Köprü Sokakta Gürsu’muzun soyut ve somut turizm değerlerini geleceğe taşıyacağız” açıklamalarında bulundu.

‘KIR BAHÇESİ VE ETKİNLİK ALANI İNŞA EDECEĞİZ’

“Gürsu’nun merkezinde dünyaya nam salan cağ kebabımız ve et kalitemizle başlayan turizm rotamız üç akstan oluşuyor” diyen Işık, Türkiye’nin en özel ve ödüllü hayvan rehabilitasyon merkezi ve gemi seyir terası, Doğa ile iç içe Gürsu Orman Parkı, ve Avrupa’da turizm destinasyonu yarışmasından ödüllü ericek adrenalin park ile son buluyor. Turizm rotamız gürsu’nun ekonomik ve sosyal yaşamına zenginlik katacak. Rotayı koordine edecek bir turizm profesyoneli ve koordine merkezi ile ilçemizi kalkındıracağız. Dışkaya yolu üzerinde yer alan muhteşem manzaralı bir alanımız var. Yaklaşık 10 dönümlük bu alanda bir kır bahçesi ve etkinlik evi inşa edeceğiz. Düğün, nikah, balo, şirket yemekleri, doğum günleri, yani aklınıza ne gelirse tüm özel etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Vatandaşımıza ekonomik bir seçenek sunacağız” ifadelerini kullandı.

IŞIK’TAN ULAŞIMI RAHATLATACAK ÇÖZÜMLER

Ulaşımı rahatlan çözümler başlığı ile ilçemizdeki ulaşım sorunu için çözümcül bir yaklaşım sergileyeceğiz diyen Işık, “Ulaşım master planı işte bu noktada büyük anlam taşıyor. Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi, Mehmet Müezzinoğlu Caddesi, İsabey Caddesi bu dönemde Bursa Büyükşehir Belediyemizin de destekleri ile değerlenen vizyon projelerimizdi. Yeni ulaşım master planımızda ise şehir içinde kalan kamyon yolunu şehir dışına bir hat çekerek rahatlatacağız. Aynı hattı Samanlı’ya ve yakın çevre yoluna bağlayacağız. Yine büyükşehirimizin vizyon projelerinden olan; 11 Eylül Bulvarı Gürsu merkezine geçecek şekilde sanayi bölgesine bağlanacak. Bu sayede Gürsu girişi rahatlamış olacak. Gürsu’dan oluşturacağımız bir otoban giriş ve çıkışı sayesinde şehir içindeki trafik yoğunluğu azalacak. Ayrıca alternatif bisiklet yolları üreteceğiz” diyerek projelerini anlatmayı sürdürdü.

‘TAM BİR HİZMET ADAMI, TAM BİR BELEDİYE BAŞKANI’

Mustafa Işık’ın ardından konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, “Tam bir hizmet adamı, tam bir belediye başkanı. Biz Belediye Başkanlarımızı 5 yıl ne yaparsa yapsın deyip bırakmıyoruz, araştırıyoruz. Projelerine bakıyoruz. Mustafa çalışıyor, projeleri çok güzel. Çok memnunuz” diyerek Işık’ın projelerini takdir etti.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir