Gürsu’da 5 yıl nasıl geçti? Başkan Işık’tan değerlendirme toplantısı

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, başkanlık dönemi boyunca 5 yılda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gürsu’da 5 yıl nasıl geçti? Başkan Işık’tan değerlendirme toplantısı

Haber: Mesut ERDOĞAN

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, yerel seçimler öncesi 5 yıllık hizmet değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Gürsu Kültür Merkezi’ndeki toplantıya Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ile eşi Sümeyye Işık’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, AK Parti ilçe teşkilatı üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“5 yıllık bir hizmetin sunumuyla sizlerle birlikteyiz. Bir pandemi süreci yaşadık. Akabinde de bir deprem yaşadık. Gürsu kent meydanı projemiz, 550 hisseyi çözerek 10 dönüme yakın bir yer açmış olduk. PTT binamız kaldı. Onu da hallettikten sonra Gürsu’ya yakışır bir kent meydanı yapmış olacağız. Zafer meydanı projemiz bizim seçim beyannamemizde olmamasına rağmen yaptık. Celal Bey Millet Bahçesine çok emek verdik. 2015’te yapılmaması için ellerinden geleni yaptılar. Bizler inancımızla gerçekleştirdik. Atıl vaziyetteydi. O sorunu da çözmüş olduk. Mesire alanı projemiz vardı. Çok kısa bir süre zaman sonra vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi projemiz vardı. Bu merkezle en iyisini yapalım diye mücadele ettik. Biz bu projeyle yarışmadan derece aldık ve birinci olduk. Bu projemizi de hayata geçirdik. Aynı proje içerisinde seyir terası da var. Bursa’yı en iyi görebileceğiniz nokta burası. Bir diğer projemiz de içinde bulunduğumuz kültür merkezi. Burası Gürsu’nun ilk kültür merkezi. İçerisinde farklı aktiviteler yapılabiliyor burada. Gürsu’nun büyük bir eksiğiydi ve onu güzel bir şekilde tamamlamış olduk. Kolektif kariyer merkezi projemiz var. SİAD ve OSB’lerin taleplerini alarak bir hizmet oluşturduk. Yaklaşık 80 tane istihdam buluşması gerçekleşti. 300 kardeşimiz de işine kavuştu.

“GENÇLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

DİJİMER projemiz de en kapsamlı projelerden biri. Biz burada gençlerin teknolojik bilgilerini esnafın tecrübesiyle buluşturmak istedik. Burada da onlarca esnafımıza elektronik destek vererek işlerinin büyümesini sağladık. Üreten çocuklar atölyemiz de en çok önemsediğimiz projelerimizden. Başarılı bir proje olduğu için de Avrupa her bir aşamasını kontrol etti. Bizler 2024’teki giderlerini karşılayabilmek için Avrupa Birliği’ne yazdık. Çok önemli bir proje bu. Küçük yaştaki çocuklarımızın becerilerini geliştirebilmeleri için çok önemli. Okullardaki başarıları çok hızlı artmaya başladı. Gürsu gençlik merkezi projesi. Her mahalleye kazandıracağız demiştik. Çünkü gençler bizim için çok önemli. Buradan da yüzlerce gönüllü kardeşimiz hizmet almaya başladı. Tarihi Değirmen Millet Kıraathanesi de çok önemli bizim için. Genç kardeşlerimiz burada ders çalışıyor. Çay, çorbayı ücretsiz veriyoruz. Spor alanında da birçok tesis kazandırdık ilçemize. Bu anlamda sporcu fabrikası inşa etmiş olduk. Gençlerimizi spor ve sosyal faaliyetlere yönlendirerek çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak. Sağlık anlamında da yatırımlarımız oldu. 3 tane hizmet binamızı Gürsu’ya kazandırdık. Şu an bunlar Gürsu için yeterli olacak. Güneş enerji santrali inşa ettik. Bu da bizim için çok önemli bir proje. Belediyeye ciddi bir gelir kazandırdığımız bir proje. Eğitimde de ilçemize yatırımlar yaptık. Gürsu hızla büyüyen bir ilçe. Hızlı nüfus artışına hızlı hizmet gerekiyor. 5 tane okulumuz yapıldı. 3 tane okulumuzun da kaba inşaatı bitti. 8 okulumuz da ihale aşamasında. Dev eğitim vadisi yapıyoruz. Eğitimdeki sorunu tam anlamıyla çözmüş olacağız. Hava ölçüm istasyonu projemiz. 7/24 ölçüm yapılıyor. Ölçüm istasyonu kurulduktan sonra havanın kalitesi artmaya başladı. Yer altı çöp konteynırları yaptık. Çevreye çok yararlı oldu. Bir başka projemiz de sıfır atık projesi. Bütün Anaokulu çocuklarına bilinçlendirme yapıyoruz. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız da devam ediyor.

“ERİCEK ADRENALİN PARKININ ÜNÜ TÜRKİYE SINIRLARINI AŞMIŞ OLDU”

Ericek Adrenalin parkta bizim imza projelerimizden. Tesisimizin ünü ve başarısı Türkiye sınırlarını aşmış oldu. Bu projeyle bizim amacımız kırsal kalkınmaya destek vermekti. Yeni parklar kazandırdık ilçemize. Kişi başına düşen yeşil alanı da ciddi anlamda artırmış olduk. Kapalı pazar yeri ve otopark projemiz vardı. Yenidoğan bölgemize güzel bir tesis kazandırmış olduk. Taş köprü sokağı projesi de bizim vizyon projelerimizden biriydi. Önemli bir yerdi. Güzel bir şekilde restore edelim istedik. Yaptığımız bu tarihi binalar işlev halinde olsun diye çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Biliyorsunuz Gürsu tarım şehri. Kapalı köylü pazarı inşa ettik. Hibe şampiyonu olan belediye olduk. Türkiye’de bu kadar proje şampiyonu hiçbir belediye yok. Kamulaştırma yatırımları var. Biz biraz arsa fakiriyiz. Bu güne kadar yaptığımız satın alma ile beraber 89 bin metrekare alanı kamulaştırdık. Hanımlar lokali projemiz vardı. Küçük bir okul olarak da kullanıyoruz burayı. Ana kucağı projemiz var. Gürsu’ya en güzel hizmetlerden birisi oldu. Engelli gözetim merkezi yaptık. Bütün sorunlar bu binada çözülsün istedik. Belediyem hep yanımda projemiz var. Birçok ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Kaçak yapıyla mücadele ediyoruz. 170 tane kaçak yapı yıktık. Elimizden geldiği kadar ovamızı korumaya çalışıyoruz. Sosyal farkındalık çalışmaları yaptık. Bizim elimiz armut toplamaya kalkar, kadına kalkmaz dedik. İnsanlara bu bilinci aşılamak istedik.”

Ayrıca programa katılan basın mensupları toplantı öncesinde Ericek Adrenalin Parkı ve Gürsu Gemi Seyir Terası’nı da ziyaret etti.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir