HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’dan EYT açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, belirlenenin asgari ücret olmaktan çıktığını, emekçilerin yüzde 40’ının geçim ücreti olduğunu belirtti. Arslan, EYT konusunda da, “8 Eylül 1999 öncesi işe girenler, emeklilik haklarını kazanmalı.” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’dan EYT açıklaması

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücretin çalışma hayatında yaygın ücrete dönüştüğüne dikkati çekerek, “Belirlediğimiz sadece asgari ücret değil. Aslında emekçilerin yüzden 40’ının geçim ücretini belirliyoruz. Bu bir asgari ücret olmaktan çıkmış durumda.” dedi.

‘EYT, MAÇ OYNANIRKEN KURAL DEĞİŞTİRMEK GİBİ BİR DURUM’

EYT sorununun, uzun yıllardır gündeme getirdikleri ve çözümü için mücadele verdikleri konular arasında olduğunu vurgulayan Arslan, EYT sorununun ortaya çıkmasına neden olan düzenlemenin yasalaşması sürecinde mitinglerle tepkilerini ortaya koyduklarını anımsattı.

O dönem “Mezarda emekliğe hayır” sloganlarıyla yaptıkları mitinglerle düzenlemeye karşı çıktıklarını anlatan Arslan, “Bu düzenlemeyle emeklilik koşulları geriye doğru yürütüldü. Maç oynanırken kuralların değiştirmek gibi bir durumdu bu. O dönem IMF ile yapılan görüşmelerde kredi için ilk şart emeklilikte yaşın yükseltilmesiydi. Burada bu yapıldı.” dedi.

‘YENİ BİR YAŞ SINIRI YENİ SORUNLAR DOĞURUR’

Arslan, EYT sorununun tamamen çözülmesi gerektiğine işaret ederek, “8 Eylül 1999 öncesi işe girenler, emeklilik haklarını kazanmalı. O hak onlara verilmeli. Burada yeni bir yaş sınırının yeni sorunlar doğuracağını düşünüyorum. Bence bütünüyle 8 Eylül 1999 önceki haklara geri dönülmelidir.” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir