Halle Berry ABD Kongre Binası önünde bağırdı: Menopozdayım!

Halle Berry, menopoza yönelik araştırma ve eğitime 275 milyon dolar tahsis edecek yasanın çıkarılması için ABD Kongre Binası’nda bir grup senatöre katıldı.

Halle Berry ABD Kongre Binası önünde bağırdı: Menopozdayım!

Ünlü oyuncu Halle Berry, orta yaşlı kadınların adet döngülerinin sonunu işaret eden hormon değişimi olan menopozda olduğunu açıkladı:

“Menopozdayım, tamam mı? Menopozdaki utancın ortadan kaldırılması gerekiyor. Hayatımızın gerçekleşen bu çok normal kısmı hakkında konuşmalıyız. Doktorlarımız bırakın yolculuk boyunca bize yol göstermeyi, tek kelime bile edemiyorlar.”

İlerleyen Menopoz Bakımı ve Orta Yaş Kadın Sağlığı Yasası tasarısı, federal hükümetten sıcak basmaları ve diğer semptomları tedavi etmek için kullanılan hormon tedavisinin yanı sıra menopozla ilgili klinik araştırmalar için fonları artırmasını istiyor.

Teklifte klinik araştırmalar, halk sağlığı ve menopozla ilgili tıbbi araştırmalar için 125 milyon dolar ayrılacak. Geriye kalan fonlar menopoz tanısı, tespiti, tedavisi ve farkındalığın arttırılmasına destek olmak için kullanılacak.

Üç Cumhuriyetçi, 13 Demokrat ve bir bağımsız olmak üzere 17 kadın senatör tasarıya desteklerini dile getirdi. Perşembe günü ise daha fazla senatör tasarının menopozla ilgili tartışmayı başlatmayı kolaylaştıracağı yönündeki umutlarını dile getirdi.

Berry, menopoz yolculuğunu samimi bir şekilde anlatan birçok orta yaşlı kadın ünlüden biri.

Yine Hollywood’un ünlü isimlerinden biri olan Drew Barrymore, menopoz üzerine bir teletıp şirketi olan şirketi Evernow’a yatırım yaptı. Takviyeler satan bir şirket olan Wile, Judy Greer tarafından kuruldu. Naomi Watts tarafından kurulan Stripes menopoz ürünleri sunuyor.

Geçen yıl Başkan Joe Biden, kadın sağlığı, özellikle de menopoz hakkındaki federal araştırmaların iyileştirilmesine yardımcı olacak yeni bir program duyurmuştu.

Ulusal Sağlık Enstitüleri Direktörü Dr. Monica Bertagnolli, kadın sağlığı, özellikle de yaşlı kadınlar konusunda yeterli araştırma yapılmadığını söylemişti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir