Haluk Levent: Deprem bölgesi için en az 850 milyon TL bütçe ayırdık

Tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken afetzedeler için de herkes seferber oldu. Kurucusu olduğu Ahbap Derneği ile birlikte afetzedeler için destek kampanyası başlatan Haluk Levent, kendisine destek veren ünlü isimler ile birlikte bölgede yapacaklarını anlattı.

Haluk Levent: Deprem bölgesi için en az 850 milyon TL bütçe ayırdık

Müzisyen Haluk Levent, AHBAP platformunun deprem yardımına ilişkin bir video yanıtladı.

Haluk Levent, Twitter hesabından derneğin bütçesini ve çalışmalarını açıkladı. AFAD ile işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Levent, 850 milyon lira bütçeleri olduklarını açıkladı. Levent, verdikleri tüm sözleri tutacaklarını da belirtti.

Levent, şu sözlere yer verdi:

‘İLK GÜNDEN BU YANA TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILAMAYA ÇALIŞTIK’

“Depremin ilk gününden beri ben bölgedeydim. AHBAP arama kurtarma ekibi de bölgeye geldi. Bizler her deprem zamanı olduğu gibi AFAD ile işbirliği protokolümüz çerçevesinde görüşmelerimizi yaparız, sonrasında da bölgede neler yapabileceğimize bakarız. Depremin ilk gününden bu yana temel ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Bölgedeki arkadaşlarımızın raporları doğrultusunda neye ihtiyaç varsa göndermeye çalıştık, gönderiyoruz da. Sadece bunu yapmıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden TIR’larını gönderemeyen ve malzemelerini bölgeye gönderemeyenler için destek grubu oluşturduk.

‘BİZİM GÖNLÜMÜZ VE KASAMIZ BÜTÜN İHTİYAÇLARA AÇIKTIR’

Arkadaşlarımız da oradaki görevliler arasında irtibat sağlıyor, sağlamaya da devam ediyor. Bizim gönlümüz ve kasamız oradaki bölgedeki bütün ihtiyaçlar açıktır. Bundan sonraki günlerde daha önceki yaptığımız gibi çalışmalarımız raporlayıp, görüntüleme durumuna kadar yaptık, yapacağız.

– Satın aldığımız ve alacağımız, 2 bin konteyneri için Hatay Valiliğinden izin aldık. Diğer şehirlerdeki toprak arazi durumuna bakıyoruz, 2 bin 3 bin konteyner alımı daha yapacağız. Yeter ki bize oradan hadi getirin denilsin. Konteyner için ayırdığımız bütçe 400 milyon TL.

– Depremden etkilen bölgede kalmak zorunda olan depremzedeler mevcut. Onların fiziksel ve ruhsal yaşam koşullarını biraz olsun düzeltmek adına konteyner yaşam merkezi için 100 milyon TL ayırdı.

– Milli Eğitim Bakanı (MEB) il görüştük onlarla görüştük haber bekliyoruz. Biliyorsunuz çok yıkılan hasarlı okullar var. Düzeltebileceğimiz bütün okulları düzelteceğiz 100 milyon lira ayırdık.

‘BİZLER NE TAAHHÜT EDİYORSAK YERİNE GETİRECEĞİZ’

Bakıma muhtaç büyüklerimizin ihtiyaçlarını her türlü karşılayacak bakımevleri kurma kararı aldık. bunun da bütçesi 100 milyon lira.

Bakanlık onayı ile bize verilecek alanda öğrenci yurtlarımız için ayrılan bütçe 150 milyon TL.

Bu söylediğimiz projeleri en yakın zamanda hayata geçireceğiz. sayın Cumhurbaşkanım, tüm siyasi parti liderlere, halkımıza söylüyorum bizler ne taahhüt ediyorsak yerine getireceğiz.

Bütün dostlarım burada çalışıyor. Ahbap derneği olarak bize güvendiniz çok teşekkür ederiz”

UYARIDA BULUNMUŞTU

Öte yandan Haluk Levent, deprem yardımları konusunda da uyarıda bulunmuş ve “Böyle bir felakette bu ülkeye kötülük yapmak istemiyorsanız lütfen ama lütfen şehrin valilikleri ile görüşmeden yardım yollamayın. Her şey tıkanıyor. Şimdiden ‘şu kadar kamyon yollayalım şuraya şunu yollayalım’ gibi tweet’ler gördüm. Yapmayın! Etmeyin! Çalışmalar felç oluyor sonra” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir