Hande Yener gözyaşlarını tutamadı

Ünlü şarkıcı Hande Yener, İran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra öldürülen Mahsa Amini’ye destek için konserinde saçlarını kesti. Yener, “Sen Ağlama” şarkısını okurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Hande Yener gözyaşlarını tutamadı

İran’da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polislerinin gözaltına aldığı Mahsa Emini’nin ölümü sonrası ülke genelinde protesto eylemleri yaşandı.

Pek çok kadın protestocu devlet tarafından zorunlu kılınan başörtüsünü takmadan sokaklara döküldü ve hatta saçlarını kesti. Hande Yener, “İran’da hayatını kaybeden genç kızlarımız için. Dünyanın bütün kadınlarına özgürlük diliyorum.” dedi.

Hande Yener de, meslektaşı Melek Mosso’nun ardından İran’daki kadınlara destek için sahnede saçını kesti. Kuruçeşme’de hayranlarıyla buluşan Yener, konserin sonunda öldürülen Mahsa Amini’ye destek verdi.

Yener, “Özgürlüğü için savaşan bütün kadınlar için, hayatını kaybeden minicik kızlarınız için… Onlar daha bebekler… Onlara ve dünyadaki tüm kadınlara özgürlük diliyorum! Erkekler de bizi destekliyor. Çok teşekkür ediyorum…

Biz bir arada çok mutluyuz. Çocuklarını kaybeden ailelere baş sağlığı diliyorum. Keşke saç kesmekle özgürlüklerini elde edebilseler… Bu bir simge” dedi.

Yener, “Sen Ağlama” şarkısını okurken gözyaşlarına hakim olamadı. Yener’in sahnedeki duygusal anları ise Şimdi Duyduk tarafından görüntülendi. Bu esnada dev ekrana “Dünyadaki tüm kadınlar için özgürlük istiyoruz!” yazısı yansıtılırken Yener ve ekibine seyircilerden alkışlı destek geldi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir