Haremlik selamlık uygulamasına Hasan Öztürk’ten suç duyurusu

Bursa’nın Büyükorhan’a bağlı Karaağız Mahallesi muhtarı, ‘dinen uygun görmediği’ gerekçesiyle düğünlerde kadın ve erkeklerin bir araya gelmesini yasakladı. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk hem Karaağız Mahalle muhtarı hem de Karaağız Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavccılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haremlik selamlık uygulamasına Hasan Öztürk’ten suç duyurusu

Karaağız Mahallesi’nde düğünlerde ve cemiyetlerde, kadın ve erkeklerin aynı anda eğlenmesi Mahalle Muhtarı Arif Yılmaz ve Karaağız Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Sönmez’in imzasıyla geçtiğimiz gün yasaklandı.

Karara imza atanlar hakkında bugün (3 Temmuz) Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak itiraz etti.

Bursa Adliyesi’ne yapılan suç duyurusuna Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, İl Sekreteri Avukat Baran Güneş ve Avukat Sefa Yılmaz da destek verdi.

Bursa Adliyesi önünde basına açıklamalarda bulunan Hasan Öztürk, “Bugün ne yazık ki Cumhuriyet’in 2. yüzyılında Bursa Büyükorhan, Karaağız Köyü’nde hukuk tanımayan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tanımayan bir kararla karşı karşıyayız. Köy muhtarı ve köy derneğinin, köy eğlencelerinde kadın ve erkeğin bir arada eğlenmesinin dinimize aykırı olduğu gerekçesiyle almış olduğu kararla kadınımızı yok sayan, Türkiye Cumhuriyeti’ni yok sayan bu kararı tanımıyoruz. Bu karardan bir an evvel vazgeçecekler.” dedi.

MUHTARLIK KARARDAN VAZGEÇTİ

Açıklamasının devamında Muhtarlığın aldığı karardan vazgeçtiğini belirten Öztürk, “Bu konuda tabii ki gönül isterdi ki Türkiye Cumhuriyeti savcıları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu refleksi göstersin. Ancak bugün devletimiz de ciddiyetten uzak, hukuktan uzaklaşmış vaziyette.” şeklinde konuştu.

‘ATATÜRK’ÜN BURSA’YA YÜKLEDİĞİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİYORUZ’

Milletvekili Hasan Öztürk açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Benzer nedenlerle 1933 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’ya gelerek yüklediği bu sorumluluğu bugün yerine getirmek için hepimiz buradayız. Köy muhtarımız ve köy derneğimiz hakkında suç duyurumuzu hazırladık. Ancak köy muhtarımızın karardan vazgeçtiği bilgisini aldık ama biz yine de suç duyurumuzu yapacağız. Kadınıyla erkeğiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gelecekte de kadınıyla, erkeğiyle yan yana, omuz omuza var olacaktır. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir