Hasan Ertürk, İYİ Parti Bursa’dan milletvekili aday adayı oldu!

Türkiye’de seçim takvimi işlerken milletvekilliği adaylığı için de başvurular gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Hasan Ertürk, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen tören ile milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Hasan Ertürk, İYİ Parti Bursa’dan milletvekili aday adayı oldu!

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi milletvekilli aday adaylığı başvuruları devam ediyor.

İYİ Parti Bursa’da da Prof. Dr. Hasan Ertürk, milletvekilliği adaylığı için başvuruda bulundu.

İl başkanlığında düzenlenen törene İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu ve partililer katıldı.

‘KİMİLERİ CUMHURİYETİMİZİ KARANLIĞA GÖTÜRMEYE HEVESLİ’

Adaylık başvurusunun ardından açıklamalarda bulunan Ertürk, “Ben Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyetin değerlerine bağlı bir aile içinde yetiştim. Eğitimim de hep bu yönde oldu. Ne yazık ki şu anda cumhuriyetimiz tehlike altında. Kimileri Cumhuriyetimizi değiştirmeye, karanlığa doğru götürmeye hevesli ama Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün dediği gibi ilelebet payidar olacaktır. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimizi anıyorum. Malazgirt’ten bugüne kadar hizmet vermiş tüm ecdadımızı da anıyorum.” dedi.

HASAN ERTÜRK KİMDİR?

Hasan Ertürk 1954 tarihinde Mustafakemalpaşa’da doğdu. İlk ve orta öğretimini aynı ilçede tamamladı. 1972 yılında Çanakkale Öğretmen Okulundan, 1974 yılında Bursa Erkek Lisesinden mezun oldu. 1974 yılında girdiği Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini 1978 yılında bitirdi. 1979 yılında aynı Akademi’de Asistan olarak göreve başladı. 1985 yılında “Trafik Tıkanıklığının Ekonomik Analizi ve Kent İçi Yolların Fiyatlandırılması” adlı tezi ile doktor unvanını aldı. 1988 yılında Uludağ Üniversitesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. Aynı Anabilim Dalı’na 1989 yılında Doçent; 1995 yılında Profesör unvanlarını alarak atandı.

Çevre Politikası; Çevre Bilimleri; Kent Ekonomisi; Bursa’da Sosyo-Ekonomik Değişim ve Hava Kirliliği Sorunu; 1994 Sonbaharında Türkiye Ekonomisine Bakış; Suyun Bursa Serüveni adlı kitaplarının yanı sıra çeşitli dergilerde çevre ve kent konularında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve araştırma projeleri bulunmaktadır.

Uludağ Üniversitesi’nde çeşitli akademik ve idari görevler ile Mustafakemalpaşa ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulları’nın kurucu müdürlüğünü yaptı.

Uludağ Üniversitesinde ki görevlerinin yanı sıra; Tema Vakfı Gönüllü İl Temsilcisi (1997-1999); Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı (1995- 2000) Yürütme Kurulu Üyesi (2000-2004)

Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı (1994-1996 ve 1998-2000) Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi (2011 – 2015)

Hanlar Bölgesi Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Alan Başkanlığı Danışma Kurulu Başkanı (2011)

İskoçya, Danimarka ve Slovakya’da mesleği ile ilgili çalışmalara katıldı.

Yabancı dili İngilizcedir.

19 Mart 2012 tarihinde kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

2017-2019 yıllarında İYİ Parti Mustafakemalpaşa ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve grup sözcülüğü yaptı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir