HDP kararını verdi! Gece yarısı gündem yaratan paylaşım

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 14 Mayıs seçimleri için kararını verdi. Millet İttifakı’nın adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi gündemde olan HDP, cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağıyla ilgili tavrını netleştirdi. Söz konusu kararı gazeteci İsmail Saymaz ve Candaş Tolga Işık duyururken, gün içinde açıklama yapılması bekleniyor.

HDP kararını verdi! Gece yarısı gündem yaratan paylaşım

14 Mayıs seçimlerine doğru hızla gidilirken, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın paydaşlarından olan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), cumhurbaşkanı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyordu. Millet İttifakı’nın adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sonrası ‘destek’ açıklaması yapması gündemde olan HDP, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yol haritasını netleştirdi.

HDP’NİN ‘CUMHURBAŞKANI ADAYI’ KARARI

Gazeteci yazar İsmail Saymaz, HDP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapacağı tercihi duyurdu. Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla HDP’nin Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına işaret edeceğine dikkat çekti.

hfdhdfh

“HDP KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEYECEK”

Saymaz paylaşımında, “HDP, Cumhurbaşkanı adaylığında tavrını belirledi. HDP aday çıkarmayacak ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret edecek. Bu karar yarın (22 Mart bugün) Ankara’da basın toplantısıyla açıklanacak” ifadelerine yer verdi.

1

CANDAŞ TOLGA DA DUYURDU

Öte yandan gazeteci Candaş Tolga Işık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda HDP’nin cumhurbaşkanı çıkarmayacağını duyurdu. Işık “Size bir son dakika haberi vereyim: HDP cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkarmama kararı aldı.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir