HDP’lilerin ‘Öcalan’ sözlerine AK Parti’den sert tepki

Diyarbakır’da HDP tarafından düzenlenen nevruz etkinliğinde terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. ‘Bu dönem Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir’ diyen Ahmet Türk’ün açıklamalarına AK Parti’den çok sert tepki geldi.

HDP’lilerin ‘Öcalan’ sözlerine AK Parti’den sert tepki

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın özgürleşme dönemi olduğunu söyleyen Ahmet Türk ve İzmir’deki etkinlikte Öcalan’a selam gönderip seçim sonrasını işaret eden Sırrı Süreyya Önder’e AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan sert tepki geldi.

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk etkinlikteki açıklamasında, “Bu nevruz, bu dönem Sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız. Yine Kürt halkına karşı yürütülen baskıcı anlayışa karşı eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yine birçok değerli arkadaşımız Selçuk Mızraklı, Gülten Kışanak, bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda. Biz bütün bu yapılanlara karşı eğer birliğimizi güçlü hale getiremezsek, eğer bunun hesabını sormazsak yazıklar olsun bize. Sayın Öcalan’ın 24 yıldır zindandaki esaretine son vermek zorundayız. Bu dönem özgürleşmenin günü olacaktır. Bu dönem, Kürt halkının kendi kaderini belirleme günü olacaktır. Buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk açıklamasının devamında şunları söyledi; Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer hala sessiz kalıyorsanız ona destek verenler Kürt halkına adeta düşmanlık ediyor. Bu büyük bir ahlaksızlık olur. Hiçbir Kürtün bu iktidara oy verme, destekleme gibi bir hakkı yoktur.

AK PARTİ’DEN TEPKİ GELDİ

HDP’nin sözleri AK Parti’den sert tepki geldi. TRT Haber’e konuşan Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘Pazarlıklarının konusunun ne olduğu ortaya çıkmış oldu. Demek ki Millet İttifakı ile HDP’nin pazarlığı yeni dönemde Öcalan’ın özgürlüğü iddiası olacak. Bebek katilinin özgürlüğünden başka iddiaları yok. Bu iddiada bulunanlara çağrıda bulunuyorum. Aklınızı başınıza alın, kendinize gelin. Bu toplumun dinamikleriyle, sinir uçlarıyla oynamayın.’ ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir