Hürriyet köylüsü toprağını istiyor

Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Hürriyet köyü sakinleri, Bütünşehir Yasası ile ellerinden alınarak parsel parsel satılan tapulu arazileri için mücadele başlatmıştı. Ak Parti’nin milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe başkanlarıyla başlatmış olduğu saha çalışmaları için Karacabey Heykel önünden tüm köylere yapacakları ziyaretten saatler önce Hürriyet Köyü Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Bayram Efe; Kapalı Pazar Yeri Çeşmeönü’nden Ak Partililere seslendi. Hürriyetliler “Zulmü durdurun!” çağrısında bulundu.

Hürriyet köylüsü toprağını istiyor

Başkan Efe; bu zamana kadar söz konusu arazinin Karacabey Belediyesi tarafından; 150 dönümünün TEKNOSAB’a hibe edildiğini, 150 dönümünün Emir-Koop’a, 250 dönümünün de ismi gizli tutulan bir şahsa satıldığını aktardı.

Efe; “Hürriyet Köyü sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık olabilmesi için kendi hakkından feragat ederek otlaklığını ayırmıştır. 1978’de köy tüzel kişiliğine geçirilen bu alan 6360 kanunu altında ezilmiş ve bu statüdeki yerler belediyelerce satılmaktadır. Biz anayasada bir düzeltme istiyoruz, Türkiye’de emsali tek fakat mağduru çok olan bu yasanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Karacabey Belediye Başkanı ile karşı karşıya gelmek istemiyorduk, fakat köyümüze davet ettiğimizde köyümüzde hiçbir sorun olmadığını söyledi ve bizi azarladı. Bununla ilgili bir an önce gereğinin yapılmasını istirham ediyoruz. Bu arazilerin tapuları var. Ayrıca alındığı dönemde Ziraat Bankası’ndan çekilen kredilerin dekontları elimizde. Sonuçta bu araziler bizlerin tapulu malı. Yani diğer köylerdeki arazilerin belediyelere devri gibi bir durum burada yapılamaz. Buradan garantörlere sesleniyorum. O sermayeler onlara ait değil. Milletten kazandıkları paralar. Bizden aldıkları araziler onların boynunda borç olarak kalacak. Belediyeye de hakkımızı helal etmiyoruz. Mahkeme kapılarında sürünsek de hakkımızı soracağız. Bu yanlıştan dönün, köylüyle omuz omuza olun. Son kez sesleniyoruz, yanlıştan dönün!” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir