İbrahim Kalın’dan Putin-Zelenski görüşmesine dair önemli açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kalın, Putin-Zelenski görüşmesiyle ilgili olarak”Putin, ‘müzakere heyetlerinin çalışması tamamlansın’ diyor. Biz hem burada Rus ve Ukrayna tarafıyla yakın temasımızla çalışmalarımızı devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın’dan Putin-Zelenski görüşmesine dair önemli açıklama

İşte Kalın’ın açıklamalarından satır başları

Bu savaşın kazananı olmayacak. Dünyanın bir 2,3 soğuk savaşı kaldıracak durumu yok. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız bu savaşın sona ermesi için çabalıyor. Putin, ‘Müzakere heyetlerinin çalışması tamamlansın’ diyor. Biz hem burada Rus ve Ukrayna tarafıyla yakın temasımızla çalışmalarımızı devam edeceğiz. Yarın Hollanda Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek.

Çarşamba günü de NATO liderler zirvesine katılacak. Orada savaşın sonlandırılmasına yönelik kapsamlı değerlendirmeler yapılacak. Cumhurbaşkanımızın orada ikili, üçlü görüşmeler yapacak. Liderlerin temel stratejik konuları ela alması için bir araya gelmesi gerekiyor. Buradaki atılacak adımlar önümüzdeki 10 yılın da seyrini çizecek.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir