İhracatta çifte rekor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2022 Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Türk ihracatçısı yılın ilk 2 ayında olduğu gibi mart ayını da yeni rekorlarla kapattı.

İhracatta çifte rekor

2022 yılı mart ayı ihracat rakamları, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla Ankara’da düzenlenen toplantı ile kamuoyuna açıklandı.

GEÇEN YILA GÖRE ARTIŞ GÖZLENDİ

Türkiye’nin mart ayı ihracatı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 19,8 artış gerçekleştirerek, 22,7 milyar dolar oldu. Açıklanan bu verilere göre, Türkiye’nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan Türk ihracatçısı, mart ayında tarihi bir başarı göstererek çifte rekor kırdı.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK ARTIŞ ORANI

İhracat ailesinin mart ayında gerçekleştirdiği 22,7 milyar dolar ihracatla beraber cumhuriyet tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansına ve en yüksek aylık ihracat rakamına erişilmiş oldu. Gülle, ihracat ailesinin yılın ilk çeyreğinde son derece başarılı bir performansa imza attığını ve açıklanan mart ayı rakamları ile bunu yine görebildiklerini ifade etti.

TARİHİ PERFORMANS ÇİFTE REKOR 

Mart ayına ilişkin ihracat rakamlarını değerlendiren Gülle, ihracat ailesinin bu ay tarihi bir performans göstererek çifte rekora ulaştığını belirtti.

Gülle, mart ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre, yüzde 19,8’lik artışla, 22,7 milyar dolar oldu. Bu rakamla beraber, tarihimizin en yüksek ilk çeyrek performansı ve en yüksek aylık ihracat rakamına erişmeyi başardık. Enerji hariç ihracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 95’e yükseldi” dedi.

BAŞKANLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Dünyada ihracat beklentilerinin düşmüş, belirsizliklerin ve risklerin artmışken, Türkiye’nin mart ayında diğer ülkelerden pozitif bir şekilde ayrıştığını ve cumhuriyet tarihi ihracat rekorunu kırdığını vurgulayan Gülle, “Bu büyük başarıda emeği geçen ihracat ailemizin her bir üyesini ve kıymetli Başkanlarımızı tebrik ediyorum. Geldiğimiz noktada yılın ilk çeyreğinde toplam ihracatımız 60 milyar doları aştı. Mevcut projeksiyonda bu rakamlar, hedeflerimize giden yolda son derece önemli” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir