İlhami Yıldız ile Yerel Bakış’ın konuğu AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu

İlhami Yıldız ile Yerel Bakış’ın konuğu AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu

İlhami Yıldız ile Yerel Bakış’ın konuğu AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu

Ak Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

‘GÜRSU MEYVE DEPOSU BİR İLÇE’

“Sektörün içinde olduğumuz için ilçemizle alakalı daha güzel yorumlarda bulunabiliyoruz. Gürsu Bursa’nın ve Türkiye’nin meyve deposu bir ilçemiz topraklarımız bu manada çok verimli, özellikle armut konusunda Türkiye üretiminin çok büyük miktarlarını üretiyoruz ve ihracata gidiyor ürünlerimiz.”

‘ÇİFTÇİMİZİN BU YIL YÜZÜ GÜLÜYOR’

“Pandemi süresince hükümetimiz üretim sektörlerinin çalışabilmesi adına kısıtlamalarda bizleri her zaman muaf tuttular hem sanayiyi hem tarımı, bu manada biz geçen yılda çalıştık. Bazı ürünlerde rekolte düşüklüğümüz mevcuttu geçen yıl fakat bu yıl armut, şeftali ve nektarin de ürünümüz bol, fiyatta pazar bereketi olarak çiftçinin yüzünü güldürebilecek derecede belki bir tık girdi maliyetlerimizde çeşitli yükselmeler olsa da ürün fiyatındaki artış bizim girdi maliyetlerini abzone edebilecek düzeyde. Genel olarak çiftçimizin bu yıl yüzü gülüyor gülmeye de devam edecek.

Biz ürün rekoltesi anlamında profesyonel çiftçilik yapıyoruz Gürsu’da. Ağaçların kesilmesi bir yana her yıl bir karış toprağı boş bırakmamak adına ekimi gerçekleştiriyoruz. Hiçbir gün ve saat kaybetmeksizin ağaç kurumuş bile olsa yerine tazesini koyarak bahçeyi devam ettiriyoruz.

Dolu topu, ilk olarak ziraat odası başkanımızın önderliğinde bir ovaya kuruldu ve bölge faydalarını gördü. Bundan örnek alan köy kooperatifimizde kurulumunu gerçekleştirdi birkaç bölgede de kurulumla alakalı çalışmalar devam ediyor. Belediyemizin de bu noktada köy kooperatiflerimizi desteklediğini biliyorum.

Sulama hakikaten bundan sonraki yılların önemli konusu olmaya devam edecek. Birinci içme suyu ikinci tarımsal su, bu manada Gölbaşı Havzası su kalitesi olarak yüksek verimliliğe sahip bir baraj. 1938’lerde kurulmuş bir baraj, setinin yükseltilmesi ve Kestel’in Ankara Yolu’nun altında kalan kısımdaki köylerimiz ve Gürsu Kazıklı bölgesine kadar uzanan bantta çok ciddi sulama alanına sahip olacak bir proje ile alakalı sayın Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın destekleriyle beraber proje ihalesinin yaptırıldığını 2023 yılı içerisinde de projenin tamamlanarak yatırım planına dahil edileceği bilgileri geldi. Gürsu Ovası’nda şuanda sondajlarla yaptığımız sulamalarla yer altı sularımız belli miktarlarda aşağılara gitti sulama maliyetlerimizi ciddi miktarda artırmakta.
Kapalı sistem sulama ile hem enerji maliyeti çok düşük olarak gerçekleştirilecek hem de tamir bakım hizmetleri de sulama birliği üzerinden gerçekleştirileceği için çiftçimize bir külfet olmayacak. Demirtaş Barajı’ndan da bir sulama projesi var, Kazıklı Samanlı İsmetiye Bölgesindeki arazileri sulama ile alakalı ve eş zamanlı yürütülen bir proje bu.”

‘TARIM VE SANAYİYİ BİRLİKTE YÜRÜTMEK ZORUNDAYIZ’

“Yapılan yatırımları kısa vadede düşünmemeliyiz uzun yıllara sahip hizmetler e yıllardır. Bursa’nın beklediği hizmetler ve gelmekte.

Geçmişte bununla alakalı çeşitli konular konuşuldu, insanların bu konuyla alakalı alışma süreciydi şuan da olmasıyla alakalı olumlu süreçlerin ilerleyeceğini ifade edebiliriz.
Tarım ve sanayinin birlikte yürümek zorunda olduğu bir şehirde yaşıyoruz ve birlikte yürümek zorunda olduğumuz ilçede yaşıyoruz, ikisinden de vazgeçecek pozisyonda değiliz. Hem ilçemizden hem Bursamız dan bir çok insanın sanayi bölgemizde de evine aş götürdüğü bir iş kapısı. Tarım da öğrencilerin yaz tatilinde meyve toplarken kendilerine harçlık edindiği alan olmuş oluyor. Her ikisini de dengeli götürebilirsek her iki alanda da çalışan ekmek yiyen evine aş götüren insanlarımızı daha mutlu etmiş oluruz diye düşünüyoruz.

Tarımda kullanılan su tekrar toprağa veriliyor, ancak sanayide kullanılan su ne kadar arıtmaya da tabi tutulsa hepimiz için kayıp olan bir miktar. Bize sanayi de lazım tarımda lazım, daha ileri arıtma tesisleriyle mevcut suyun tekrar geri dönüşümde kullanılmasıyla alakalı çalışmaları olduğundan OSB Başkanımız bahsediyordu. Büyük bir yatırım, bununla alakalı irade ortaya koyarak bu süreci götüreceklerine ben inanıyorum ki sürdürülebilir bir sanayi sürdürülebilir bir tarım birlikte gidebilsin. Bizler burada her iki iş kolunu götüren temsilciler olarak bilinçli ve sorumlu şekilde hareket etmeliyiz.”

“Üye nüfusumuz resmi olarak 99 bin civarında ama gayri resmi 100 binin üzerindeyiz. Üye çalışmalarıyla alakalı vatandaşımıza ulaşmanın derdindeyiz. Cumhurbaşkanımızın selamını götürdüğümüz her vatandaşımızın güveni tam. 2 Temmuz’da Cumhurbaşkanımız Bursa’da olacak. Müjdeleri mutlaka olacaktır ama bizlerde görüşmek hemhal olmak istiyoruz, kendisini Bursa’da ağırlamak istiyoruz.
Cumhurbaşkanımızın Bursa’ya olan muhabbetini ve sevgisini biliyoruz inşallah geldiğinde vatandaşımızda bağrına basacak Ak Parti’nin ve Cumhurbaşkanımıza olan sevginin ne kadar büyük olacağını görmüş olacağız.
Gürsu teşkilatı olarak her kademede sahadayız. İlave yeni seçmen olarak 7 bin seçmen ve bunun da yarısı genç seçmen olacaktır diye düşünüyorum. Gençlik kollarımızla her alanda bir araya gelerek gençlere ulaşıp hizmetlerimizi anlatmaya devam ediyoruz.

Belediye Başkanımızla siyasi yol arkadaşlığımız çok eskiye dayanıyor. Bu manada başkanımızla uyumlu bir çalışma yürütüyoruz bununla birlikte Gürsu’nun talepleri istekleri ve kendisinin teşkilatımızın seçim beyannamesinde ifade ettiği yatırımların çok büyük bir kısmını hayata geçirmiş durumda ve son olarak büyük bir yatırım ve Gürsu’nun ihtiyacı olarak Kültür Merkezimizin inşaatının yüzde 95 oranında bitmiş durumda. Bizim ihtiyacımız olan 350 kişilik konferans salonu, sinema tiyatro etkinlikleri için okullara tahsis edilmesi anlamında o binamız tamamlandığında tamamlamış olacağız. Hayvan barınağımızın şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kent meydanı projesi çalışmaları devam ediyor. PTT binasının taşınmasıyla alakalı çalışmalar devam ediyor orayı da çözdükten sonra pürüzleri tamamlamış olacağız.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir