İmamoğlu’ndan Bursa’da Sinan Ateş çıkışı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Bursa ziyaretinde Sinan Ateş cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Sinan Ateş’i buradan anmak istiyorum. Sinan Ateş bu vatanın değerli evlatlarından birisiydi. Artık yeter. Eli kanlıların, bu milletin kıymetli evlatlarını almasına izin vermeyeceğiz. Adalet, adalet, adalet. Sinan Hoca’yı ailesinden ayıran o kirli elleri adaletin önüne çıkaracağız.” dedi.

İmamoğlu’ndan Bursa’da Sinan Ateş çıkışı

Haber: Denizhan Karahancı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu “Halk Buluşması” programları kapsamında Bursa’ya geldi.

İmamoğlu, İnegöl Atatürk Meydanı’nda İnegöllü vatandaşlarla buluştu.

Yoğun yağmura aldırış etmeyen Bursalılar, “Her şey çok güzel olacak” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Büyük bir coşkuyla sahneye çıkan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Biraz ıslandık ama bu yağmur 14 Mayıs’ın, memleketin bereketi olacak. Sizlerle sabaha kadar ıslanmaya varım. Bu memleketin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Burayı dolu dolu gençlerle görüyorum. Bu nasıl bir duygu bunu anlatamam.

Güney Marmara’nın incisi İnegöl’e selam olsun. Öyle bir dönemdeyiz ki artık ne iş yaparsak yapalım en doğrusunu yapmak zorundayız, başka çaremiz yok.

Durumu idare edelim diye diye denizi bitirdik, ülkenin kaynaklarını yok ettik, kaynakları tüketmekle kalmadık bir de milletimizin arasına nifak sokmaya başladılar. Biz bu milleti barıştırmaya geliyoruz.

‘SİNAN HOCA’YI AİLESİNDEN AYIRAN O KİRLİ ELLERİ ADALETİN ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ’

Sinan Ateş’i de buradan anmak istiyorum. Sinan Ateş bu vatanın değerli evlatlarından birisiydi. Artık yeter. Eli kanlıların, bu milletin kıymetli evlatlarını almasına izin vermeyeceğiz. Adalet, adalet adalet. Sinan Hoca’yı ailesinden ayıran o kirli elleri adaletin önüne çıkaracağız.

Mesele hepimizin refah ve mutluluk için yaşama meselesi.

‘BİZ BU SEÇİMDEN SONRA DEMOKRASİYİ İNŞA EDECEĞİZ’

Hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Meral Akşener’in sözüdür. Millet için çalışıyoruz. İstanbul bizim hizmet ettiğimizi bilir. Millet İttfakı, AK Partili’ymiş diye bakmayacak. İttfakın 6 siyasi partisi var ama şunu net olarak söyleyelim, biz bu seçimden sonra demokrasiyi inşa edeceğiz. Yüzümüzü millete döneceğiz. 15 Mayıs’ta iktidar Millet İttifakı olacak, esas 15 Mayıs’ta iktidar millet, siz olacaksınız.

‘DEVLET VATANDAŞA ŞEFKATİNİ, ADALETİNİ GÖSTERENDİR’

Emeğinin karşılığını alamayanlar iktidar olacak. Ülkecek ayağa kalkacağız. Devlet ne demek biliyor musunuz? Devlet, vatandaşa gücünü gösteren değil, şefkatini, adaletini gösterendir. Devlet, milletin emrindedir. Ekonomide, sağlıkta büyük atılımlar yapacağız.

‘İNEGÖL FİİLEN BİR ŞEHİRDİR’

İnegöl çok önemli. İnegöl resmen bir şehir olmayabilir ama fiilen bir şehirdir. Millet İttifakı iktidarında İnegöl’ün büyüyüp gelişmesini sağlayacağız. İnegöl’ün çiftçisi tarlasını satmak zorunda kalmayacak. Memleketi olası bir depremde bir insanın dahi burnunun kanamaması için topyekün seferberlik başlatacağız.

İnegöllü işçilerin çalışma koşullarına destek olacağız. Biz Bursa’ya hakimiz, bu şehrin her konusuna hakimiz. Millet İttifakı’nda seçeceğimiz vekillerle çalışacağız. Hep birlikte çok güzel işler başaracağız.

Ben Cumhurbaşkanına çağrıda bulundum, “Gelin birlikte üretelim” dedim. Beni yok saydılar. Beni değil 16 milyonluk İstanbul’u yok saydılar. Biz bu seçimde yok sayanları evlerine yollayacağız. Biz AK Partili belediyelerle iş birliği yapacağız. Demokrasi dersi vereceğiz. 14 Mayıs’tan sonra herkes birbirini sevecek, sayacak.”

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından CHP Bursa milletvekili adayları ve geçmiş dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey sahnede Bursalıları selamladı.

İmamoğlu daha sonra Bursa Mihraplı Kent Parkı’nda gerçekleştirdiği mitingle Bursa halkına seslendi.

Ekrem İmamoğlu’nun buradaki konuşmasından satır başları şöyle:

‘BURSA’YA HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYACAĞIM’

“Bursa Osmanlı imparatorluğunun en önemli şehridir. Böyle bir şehirin hak ettiği şekliyle, güzelim Uludağ eşliğinde çok farklı olması gerekir. Marmara’nın başta deprem olmak üzere çok köklü sorunları ile ilgileniyoruz.

Bursa’ya hizmet etmekten onur duyacağım. Ben hayat boyu, insanına hizmet etme noktasında hangi görevde varsam o görevin karşılığında hep dua ettim, ‘Beni aileme mahçup etme Allah’ım’ derim. Bir de şunu derim, ‘Allah’ım beni memleketimin insanlarına karşı mahçup etme.’ Sizlere mahçup olmamak için her şeyi yapacağım.

BURSASPOR MESAJI: BİZZAT ELE ALACAĞIM

Bursaspor neden kötü biliyor musunuz? Onun bile içine siyaseti koyduk. Bursaspor şampiyonluğu tatmış harika bir takımdır. Dolayısı ile ben Bursaspor’un bu duruma düşmesine çok üzüntülüyüm… Size söz veriyorum, Bursaspor sorununu bizzat ele alacağım.

‘BU ÜLKEDEKİ GENÇLER EŞİT EĞİTİM ALMAK ZORUNDA’

Özellikle ilk 100 gün eğitim meselesine çok özenli davranacağız. İyi okul, kötü okul ayrımını sona erdireceğiz. Bu ülkedeki gençler eşit eğitim almak zorunda. İster dağ başında olsun, ister Bursa’nın göbeğinde. Benim evladım eşit eğitim alacak.

Teknoloji liseleri çok önemli. Ortaokulu bitiren her öğrenci dil eğitimi almalı.  LGS sınavlarının da, bu çağ dışı kalmış yarışa sürükleyen, gerçekten uzaklaştıran sistemi mutlaka sona erdireceğiz.

‘TORPİL DEVRİ BİTTİ, MÜLAKAT DEĞİL LİYAKAT ARAYACAĞIZ’

En önemlisi torpili sileceğiz. Torpil devri bitti. Mülakat değil, liyakat arayacağız.

Geleceği birlikte kuracağız. Sizin aklınıza çok inanıyoruz. Ben bu enerjiyi gençlerden alıyorum. Bugün İnegöl’deydim, vatandaşlar beni bekledi, önlerde gençleri görmek beni umutlandırdı. Türkiye’de hoşgörünün ve birliğin inşası meselesi çok önemli, özellikle millet ittifakı bu misyonu üstlendi.

’17 GÜN KALDI, BÖLÜNMEYECEĞİZ’

Millet İttifakı’nın derdi gençler. Bizler kendi iktidarımızı değil, 86 milyonun iktidarını istiyoruz. O zamana kadar 17 gün kaldı, bölünmeyeceğiz.

100’e yakın kreş açılacak. 60’ı faaliyette 5 bin öğrenciye yurt imkanı sağlayacağız. 61. kütüphanemiz geliyor, bunları aldığımızda sıfırdı. Milletin parasına sahip çıkar, her kuruşunu doğru kullanırsanız doğru işler çıkar.

‘BU SEÇİMDE BURSA’YI DA KAZANACAĞIZ’

Bizler bayram alışverişine gidemeyen aileler değil, çoluğuna çocuğuna düşünmeden alışveriş yapan aileler istiyoruz.

Bu seçimde Bursa’yı da kazanacağız.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir