İngiltere’den flaş iddia: Rusya saldırılarda yavaşlayacak

İngiltere Savunma Bakanlığı, dün akşam itibariyle yayınladığı savunma istihbaratı raporunda, Rusya’nın Ukrayna’da askeri personel kaybı verdiği ve Ukrayna direnişi karşısında saldırı operasyonlarında yavaşlayacağı belirtildi.

İngiltere’den flaş iddia: Rusya saldırılarda yavaşlayacak

Savunma Bakanlığı günlük istihbarat raporunda “Rusya, Ukrayna’daki personel kayıplarını desteklemek ve yerine koymak için giderek daha fazla ek birlik sağlamaya çalışıyor. Bu kayıpların bir sonucu olarak, Rusya’nın Ukrayna’nın sürekli direnişi karşısında saldırı operasyonları yürütmekte zorlanması muhtemeldir” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA, PARALI ASKERLERDEN YARARLANMAYA ÇALIŞIYOR’

Devam eden personel kayıpları nedeniyle Rusya’nın işgal ettiği toprakları elinde tutmasının ve güvenliğini sağlamasının zor olacağı belirtilen raporda, “Rusya, Doğu Askeri Bölgesi, Pasifik Filosu ve Ermenistan gibi uzak bölgelerden güçlerini yeniden konuşlandırıyor. Ayrıca giderek Özel Askeri Şirketler, Suriyeli ve diğer paralı askerler gibi düzensiz kaynaklardan yararlanmaya çalışıyor” denildi.

“PUTİN’İN KARARI HER GÜN ÖLÜM VE YIKIM GETİRİYOR”

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, doğu kanadında askeri varlığın halihazırda artırıldığını belirterek, Patriot hava savunma sistemlerinin de bu bölgede daha fazla kullanılacağını söyledi. Basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yapan Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in savaş kararına ilişkin, “Putin’in kararı her gün ölüm ve yıkım getiriyor. Bu savaş dünyayı şoka uğrattı ve uluslararası düzeni sarstı. Ukrayna’yı işgal etmeyeceklerini iddia ettiler. Ama ettiler. Askerlerini geri çektiklerini iddia ettiler. Ama daha fazla asker gönderdiler. Sivilleri koruduklarını iddia ettiler, ancak sivilleri öldürüyorlar. Şimdi de Ukrayna’da kimyasal silahlarla ilgili saçma iddialarda bulunuyorlar. Bu başka bir yalandır” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir