İngiltere’den Omicron aşısına onay

Koronavirüs ortaya çıktığı andan itibaren birçok değişime uğradı ve aşılar da o değişimlere göre geliştirildi. ABD merkezli Moderna şirketi de virüsün Omicron türüne karşı bir aşı geliştirdi. O aşıyı ilk onaylayan ülke İngiltere oldu.

İngiltere’den Omicron aşısına onay

İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketin geliştirdiği hem orijinal koronavirüs hem de virüsün Omicron türüne karşı geliştirilen aşıyı onayladı. Söz konusu aşıya onay veren ilk ülke oldu. Salgında kullanılan orijinal aşılar 2019’un sonunda Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsün ilk formuyla savaşmak üzere vücudu bu virüse karşı eğitmek amacıyla tasarlanmıştı. Moderna tarafından geliştirilen bu aşı hem orijinal koronavirüsü hem de geçen kış ortaya çıkan ilk Omicron türünü hedef alıyor. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu, Aşının etkisiyle ilgili kanıtları değerlendirdi ve yetişkinlerde kullanımı için onay verdi.

Yetkililer, “Bu iki değerli aşının sağladığı şey, virüs gelişmeye devam ederken bizi bu hastalığa karşı korumaya yardımcı olacak şekilde cephaneliğimizde keskinleştirilmiş bir araçtır” ifadesini kullandı.ü

Deneyler toplam 437 kişi üzerinde yapıldı. Sonuçlarında güncellenen aşının güvenli olduğu ve yeni türe karşı daha iyi koruma sağladığını ortaya koydu. Omicron’a yapışabilen ve onu etkisiz hale getiren antikor seviyeleri yeni aşıda Moderna’nın eski aşısına kıyasla sekiz kat daha fazla çıktı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir