Instagram’dan tepki çeken karar: Milyonluk hesaplar banlandı

Sosyal medya devi Instagram, Pokemon ile alakalı ürettiği içeriklerle milyonlarca kitleye hitap eden hesaplara yasak getirdi. Platformun bu kararı almasındaki sebebi ise belirsizliğini koruyor.

Instagram’dan tepki çeken karar: Milyonluk hesaplar banlandı

Instagram, Pokemon ile alakalı içerik üreterek milyonlarca kitleye ulaşan içerik üreticilerini şoka uğratan bir karar aldı. Sosyal medya devi, aralarında büyük isimlerin de bulunduğu birçok hesabı sebepsiz yere yasakladı.

Webtekno’da yer alan bilgiye göre, YouTube’da 2,2 milyon takipçisi olan PokéRev, 56 bin abonesi bulunan PokiChloe ve yaklaşık 20 bin aboneye sahip olan PokeDean gibi içerik oluşturucuları da bu yasaklardan nasibini aldılar.

SEBEBİ HENÜZ BİLİNMİYOR

PokeRev, Instagram tarafından kendisine gönderilen mailde, paylaştığı içeriklerin topluluk kurallarını çiğnediğinin belirtildiğini söyledi. Popüler yayıncının hesabı kısa bir süre sonra tekrar aktif edilmiş olsa da, diğer içerik oluşturucular hesaplarını geri almak için yaptıkları itirazlardan herhangi bir sonuç alamadılar.

Pokemon topluluğunun sevilen üyelerinden PokeRev, Pokemon serisini lisanslamakla sorumlu olan The Pokemon Company şirketi ile daha önce, resmi bir işbirliği yapmış ve Pokemon Dünya Şampiyonası gibi etkinliklere davet edilmişti.

İşin garip tarafı ise, hesapların neden yasaklandığı konusunda net bir açıklama yapılmamış olması. Ne Instagram ne de onun çatı şirketi olan Meta, kullanıcılara “içeriklerinin topluluk kurallarını ihlal ettiğini” söylemek dışında herhangi bir bildirimde bulunmuş değil.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir