Internet Explorer’ı emekliye ayırıyor

Explorer haziran ayında emekliye ayrılacak ve bu tarihten sonra güncellenmeyecek.

Internet Explorer’ı emekliye ayırıyor

Windows kurulu bilgisayarların varsayılan internet tarayıcısı olması sayesinde yıllarca en çok kullanılan internet tarayıcısı olan Internet Explorer, zamanla demode kalmış ve Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi rakiplerine geçilmişti. Microsoft, Explorer’ı yeniden ilgi çekici kılmak için çeşitli denemeler yapmış olsa da sonunda Explorer’dan umudu kesti ve onun yerine Microsoft Edge’i kullanıcılarına sundu.

Microsoft Edge de Google Chrome’un önüne geçemedi belki ama Explorer’dan daha çok tercih edilen bir internet tarayıcısı olmayı başardı. Hal böyle olunca Microsoft için Explorer artık tamamen geçmişe ait bir ürün haline geldi. Explorer’ın artık miadını doldurduğunu sonunda kabul eden şirket, bir dönem bilgisayar kullanıcıları için olmazsa olmaz olan bu programı emekliye ayırıyor.

İnternet kullanılmaya başlandığı ilk günlerde, bu “yeni” dünyaya girmek için hangi programın kullanılacağı yeni yeni öğrenilirken Netscape Navigator’e rakip olarak çıkan Internet Explorer, çıkışından 26 yıl sonra emekliye ayrılıyor. Microsoft, eski internet tarayıcısını haziran ayında emekliye ayıracağını açıkladı. Bu tarihten sonra tarayıcı güncellenmeyecek ve güvenlik açıklarını kapatmak için yeni yamalar gelmeyecek. Dolayısıyla kullanıcıların bu tarihten sonra Explorer’ı kullanmaması büyük önem taşıyor. Çünkü resmi destek sona erdikten sonra Explorer güvenlik açıkları için korumasız hale gelecek.

Microsoft yayınladığı açıklamada bu duruma dikkat çekiyor ve Explorer kullanan internet kullanıcılarına haziran ayından önce Microsoft Edge’a geçmelerini tavsiye ediyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir