iPhone 16 ne zaman çıkacak, nasıl olacak?

Apple, her yıl işletim sistemini güncellemesiyle birlikte yeni iPhone serisini duyuruyor. Birçok kullanıcı bu yıl tanıtılacak yeni iPhone 16 cihazlarının ne zaman çıkacağını ve nasıl olacağını merak ediyor. Cihazın daha fazla ram miktarı ve daha hızlı Wi-Fi özelliğine sahip olması beklenirken, arka kamerasında yeni bir düzen yapılması planlanıyor. Ayrıca iPhone 16 ile birlikte Apple’ın yapay zeka özelliklerini kullanıma sunacağı belirtiliyor. Peki iPhone 16 nasıl olacak, ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar…

iPhone 16 ne zaman çıkacak, nasıl olacak?

Apple, bir dizi yeni özellik ve iyileştirme vaat eden en yeni amiral gemisi modeli iPhone 16’yı bu yıl içinde tanıtmaya hazırlanıyor.

Şirket, yeni iPhone modellerini hazırlarken Apple kullanıcıları iPhone 16’ların nasıl olacağını merak ediyor.

İşte iPhone 16 ile alakalı şimdiye kadar bilinen her şey…

iPhone 16 hakkında tüm bilinenler (iPhone 16 ne zaman çıkacak, nasıl olacak? - 2

RAM MİKTARI ARTIYOR, A18 PRO ÇİP GELİYOR

Pu’ya göre iPhone 16, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’taki mevcut 6GB’a kıyasla kayda değer bir artışla 8GB RAM’e sahip olacak.

Ayrıca iPhone 16’nın Pro versiyonları, gelişmiş yetenekler için A18 Pro çipe sahip olarak bunu bir adım öteye taşıyacak.

iPhone 16 hakkında tüm bilinenler (iPhone 16 ne zaman çıkacak, nasıl olacak? - 3

GENİŞ AÇIDA 12MP’DEN 48MP’YE YÜKSELTME!

Apple’ın dikey bir kamera görünümüyle birlikte iPhone 16 cihazların arka kamerasında değişiklik yapmayı planladığı kaydedildi.

Ayrıca arka kamera bölümünde, iPhone 16 Pro’nun Ultra Geniş kamerasında bir yükseltme yapılması ve çözünürlüğün 12MP’den 48MP’ye çıkarılması bekleniyor.

Böylelikle geniş açıda çekilen görüntülerin çok daha yüksek çözünürlüğe sahip ve kaliteli olması kuvvetle muhtemel.

iPhone 16 hakkında tüm bilinenler (iPhone 16 ne zaman çıkacak, nasıl olacak? - 4

DAHA HIZLI WIFI ÖZELLİĞİ VE DÜŞÜK GECİKME

iPhone 15 Pro ve Pro Max, 6,1 inç, 6,7 inç ekran büyüklüğüne sahipti, Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleriyle birlikte bu boyutları 6,3 inç ve 6,9 inç’e çıkartmayı planlıyor.

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus Qualcomm X70 modemi kullanırken, Pro sürümleri daha gelişmiş Qualcomm X75 modemi kullanacak.

Daha yüksek hızlar, daha düşük gecikme süresi ve gelişmiş genel ağ performansı sağlayan Wi-Fi 6E desteğinin sunulması da öne çıkan bir diğer özellik.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir