Irak Başbakanı Sudani Ankara’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’ya ziyerette bulunan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yle ortak basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında terörle mücadelede işbirliğinin altını çizen Erdoğan, Irak’tan beklentimiz, PKK’yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir.” dedi. Cumhurbaşkanı, Irak’ın su sıkıntısının giderilmesi için de Dicle Nehri’nden bırakılan su miktarını, bir ay süreyle imkanlar ölçüsünde artırma kararı aldıklarını açıkladı.

Irak Başbakanı Sudani Ankara’da

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’yi resmi törenle karşıladı.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Irak heyeti de katıldı.

Törenin ardından ikili ve heyetler arası görüşmelere geçildi.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı es-Sudani ortak baın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Irak halkına ve hükümetine deprem felaketinde gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum.

Komşular arasında zaman zaman anlayış farkı ortaya çıkabilir. Türkiye ve Irak bunları çözme iradesini göstermiştir.

İkili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla ele aldık. Terörün her türlüsüne karşı topyekün mücadele kararımızı teyit ettik. Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK’yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir.

Irak’ın sıkıntısının giderilmesi için Dicle Nehri’nden bırakılan su miktarını, bir ay süreyle imkanlar ölçüsünde artırma kararı aldık.

Irak ile Basra’dan Türkiye’ye uzanan Kalkınma Yolu Projesi’nin hayata geçirilmesi için çalışma yürütecek bakan arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir