İran, İsrail’e ait iki F-35 savaş uçağını imha etti

İran Silahlı Kuvvetleri, İsrail’e ait iki F-35 savaş uçağı ile çok sayıda İHA’nın hava savunma sistemleri tarafından vurularak imha edildiğini duyurdu.

İran, İsrail’e ait iki F-35 savaş uçağını imha etti

İran’dan İsrail’e yönelik misilleme saldırıya ilişkin açıklama geldi. İran Silahlı Kuvvetleri Halkla ilişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’e ait iki F-35 savaş uçağı ile çok sayıda İHA’nın hava savunma sistemleri tarafından başarıyla vurularak imha edildiğini duyurdu.

Açıklamada, vurulan savaş uçaklarının pilotlarının akıbetinin henüz bilinmediği ve konunun araştırıldığı belirtildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, X hesabından, İran basınında konuya ilişkin çıkan haberleri paylaştı.

Adraee, “İran medyasının yaydığı bu haberler tamamen asılsızdır.” iddiasında bulundu.

Sözcünün paylaştığı ve yalanladığı görsellerde, Tasnim Haber Ajansı’nın İran hava savunma sistemlerinin İsrail’e ait 2 savaş uçağını düşürdüğü ve bir kadın pilotun yakalandığı iddiası yer aldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir