İş dünyasından EYT talebi… Süreç bitene kadar kredi istediler!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Merkezi’nde “AR-GE ve İnovasyon Süreçlerinde TÜBİTAK Çalışmaları ve Destekleri” başlıklı konferans düzenlendi.

İş dünyasından EYT talebi… Süreç bitene kadar kredi istediler!

Konferansta konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal, Türkiye artık bir teknoloji üssüne dönüşüyor derken, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın’da sanayi ve teknoloji odaklı büyümenin önemine vurgu yaptı.

Konferansta konuşan ASKON Genel Başkanı Aydın ekonomi gündemindeki gelişmelere değinerek, büyümede sanayi ve teknolojinin önemine değindi. Aydın konuşmasında şöyle dedi:

“Öncelikle emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sürecindeyiz. Hükümetimiz artık konuyu tamamlamış gibi duruyor. EYT konusu, iş dünyasını ilgilendiren önemli bir konu, işverenlerimizin ciddi mali bir yükle karşılaşacağı bir süreç. Çok verimli bir istihdama sahip olan, tecrübesi yüksek olan personellerimizin de emeklilikle karşı karşıya kalacağı ve şirketlerimizin de buradan etkilenebileceği bir durumla karşı karşıyayız. Hazine ve Maliye Bakanımızdan, sıfıra yakın bir faiz oranıyla bu firmalarımızın desteklenmesi, bununla alakalı özel bir kredi garanti fonunun desteklenerek bir EYT sürecinin geçmesi açısından taleplerimizi ilettik. Bir çalışma olacağı yönünde iyi haberleri de alıyoruz. Asgari ücret ile ilgili de aynı şekilde taleplerimizi ilettik. İşçilerimizin enflasyon karşısında en az zararla karşılaşabileceği bir asgari ücret talebinde bulunduk. Yüzde 40-45 bandında bir asgari ücretin de 2023 senesinde gerçekleşebilir bir rakam olması yönünde talebimizi ilettik.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir