İsmail Saymaz’dan emekli maaşı tepkisi

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine sonrası açıklamalarına atıfta bulunarak; “Erdoğan, bütçeyi gerekçe göstererek, emeklilere zam kapısını kapattı. Bu nasıl bir bütçe ki… KKM ile bir avuç milyonere milyarlar indirmeye yeterken… Birkaç milyon emekliye 5 bin TL vermeye gelince deliniyor.” ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz’dan emekli maaşı tepkisi

İsmail Saymaz’ın sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:

“Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 66 liradan, 10 bin liraya çıkardık” dedi. Bütçeyi gerekçe göstererek, emeklilere zam kapısını kapattı. Bu nasıl bir bütçe ki… KKM ile bir avuç milyonere milyarlar indirmeye yeterken… Birkaç milyon emekliye 5 bin TL vermeye gelince deliniyor.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası emekli maaşlarıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

‘EMEKLİLERİMİZİN SIKINTILARINA GÖZLERİMİZİ KAPAMAMIZ MÜMKÜN MÜ?’

Cumhuriyet tarihimizin en büyük demokrasi ve kalkınma adımlarını atarken, en olumlu gelişmeleri çalışanlarımızın, emeklilerimizin, dezavantajlı kesimlerin hayatlarıyla evet gerçekleştirdik. En düşük emekli maaşını 66 liradan 10 bin liraya, nereden nereye… Asgari ücreti 184 liradan, 17 bin liraya. Engelli maaşını 25 liradan yaklaşık 4 bin liraya çıkarmış; her alanda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir hükümet olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin bugünkü sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü? Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız.

‘SÖZÜ EDİLEN ARTIŞLARI TÜM YATIRIMLARI DURDURSAK BİLE KARŞILAYAMIYORUZ’

Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin nasıl boş konuştuğumu örnekleriyle anlattım. Sözü edilen artışları ülkenin tüm yatırımlarını durdursak, eğitim veya sağlık harcamalarının tamamını buraya aktarsak, kamu görevlilerine maaş vermesek bile karşılayamıyoruz. Bu demek değil ki çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığının pençesine terk edeceğiz. Tam tersine enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek; her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirini de artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacak, göz göre göre sıkıntı çekmesine müsade etmeyeceğiz. Milletimizden bize güvenmeyi, inanmayı sürdürmesini, destek ve dualarını bizden esirgememesini, özellikle istirham ediyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin diyorum”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir