Isparta’da 36 saatlik elektrik kesintisi

Isparta’da elektrik kesintisi 36 saattir sürerken Valilik’ten yapılan açıklamada, ekiplerin enerji akışının sağlanması için sahada gerekli çalışmaları yaptığı belirtildi.

Isparta’da 36 saatlik elektrik kesintisi

Isparta’nın Aksu, Atabey, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Keçiborlu, Uluborlu, Senirkent ve Sütçüler ilçeleri ve bu merkezlere bağlı köy, mahalle ve beldeler başta olmak üzere, Isparta’nın yüzde 90’ı meydana gelen arızalar nedeniyle elektriksiz kaldı.

Kesinti 36 saattir sürerken Isparta Valiliği, konuya ilişkin açıklamada bulunarak bilgi verdi.

Açıklamada, “Yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili olarak arızaların giderilerek enerji akışının sağlanması için ekiplerce sahada gerekli çalışmalar yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Isparta Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, meydana gelen yoğun kar yağışına karşı yollarda önlemlerin alındığı ifade edildi.

AEDAŞ’TAN AÇIKLAMA

Isparta’da 3 Şubat tarihinde başlayan yoğun kar yağışının ardından meydana gelen elektrik kesintisine ilişkin Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) tarafından yapılan açıklamada saatlerce hiç durmadan yağan karın sebep olduğu yükün ve aşırı buzlanmanın etkisi ile önemli sayıda enerji nakil hattının ağır hasar aldığı bildirildi.

“55 ARAÇ 20 JENARATÖR KRİTİK NOKTALARA KONUMLANDIRILDI”

Antalya, Burdur ve Isparta’da elektrik dağıtımını üstlenen AEDAŞ, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen uyarı çerçevesinde kar yağışı başlamadan önce harekete geçmiş ve “kriz masası” oluşturarak yoğun bir şekilde çalışmalarına başlandığını, bölgedeki personel sayısının 3 kat artırılırken arızalara müdahale için 55 araç ve 20 jeneratörün kritik noktalarda konumlandırıldığı bilgisini paylaştı.

AEDAŞ, alınan tedbirlere rağmen kar yağışının tahminlerin çok üzerinde olmasının, özellikle kırsal bölgelerdeki arızalara ulaşmada sıkıntıya yol açtığını, müdahalelerde bazı gecikmelerin söz konusu olduğunu bildirdi.

Ekiplerin ilk andan itibaren arızalara müdahalesi aralıksız bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada kamu ve özel sektör elbirliği ile bölgede özverili bir çalışma sergilendiği, ayrıca yakın bölgelerdeki diğer enerji dağıtım firmalarından da bölgeye destek amaçlı personel ve araç takviyesi yapıldığı bildirildi.

Yoğun çalışmalar sonrasında aynı gece şehir merkezinde orta gerilim seviyesindeki arızaların tamamı giderilirken, alçak gerilim bölgelerindeki çalışmaların devam etitği bildirilen açıklamada vatandaşların mağduriyetini en aza indirilebilmesi için 3.056 kVA kapasiteye sahip jeneratörler ile bölgedeki kritik noktalara da enerji sağlandığı ifade edildi.

Bu çalışmalar esnasında şu ana kadar yaklaşık olarak 660 km orta gerilim, 4500 km alçak gerilim hattının ekipleri tarafından kontrol edilip, iletkenleri etkisi altına alan buz yükünden temizlenerek enerjilendirme yapıldığı bildirilen açıklamada zorlu süreçte Ispartalı vatandaşların yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için her türlü gayretin gösterildiği duyuruldu.

MUHALEFETTEN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sosyal medya hesabından durumu tepki gösterdi.

Akın, “30 saati aşkın bir süredir #Isparta ‘nın bir çok noktasında #elektrik yok. Yıl 2022, vatandaş bu çağda gaz lambası ve mumla aydınlanma ihtiyacını karşılıyor. ‘Bizden önce mum vardı, gaz lambası vardı’ diyenler vatandaşı muma muhtaç ettiler!” ifadelerine yer verdi.

“YAŞLI YATALAK HASTALAR VAR, ÇOCUKLAR VAR”

CHP Burdur İl Başkanı İzzet Akbulut da, bir yurttaşın kendisine gönderdiği mesajı paylaştı. Buna göre yurttaş, “Merhaba, iyi akşamlar başkanım, eşim Isparta’da babasına bakıyor. 2 gündür elektrik, su yok. Size resim atayım. Yaşlı yatalak hastalar var. Çocuklar var, hiç bir kar temizleme yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir