İsrail’den tanklarla Kuzey Gazze’ye baskın

İsrail-Hamas çatışmasında 20. güne girildi. Saldırıların başından beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bini aştı. İsrail son günlerde hava saldırılarını daha da yoğunlaştırdı. Uluslararası Af Örgütü, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyinin terk edilmesi yönünde baskı yapmasının savaş suçu sayılabileceğini bildirdi. BM Güvenlik Konseyi’nde İsrail-Filistin çatışmasına yönelik gelişmelere ilişkin ABD ve Rusya tarafından sunulan iki ayrı karar tasarısı karşılıklı olarak veto edildi. İsrail Savunma Kuvvetleri, tank ve piyadelerin Kuzey Gazze’ye yaptığı baskının görüntülerini paylaştı.

İsrail’den tanklarla Kuzey Gazze’ye baskın

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI, GAZZE ŞERİDİ’NİN BİRÇOK NOKTASINI VURMAYI GECE BOYUNCA SÜRDÜRDÜ
Gazze’deki Filistin İçişleri Bakanlığı’nın Telegram sayfasında yapılan anlık kısa bilgi paylaşımlarına göre İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki el-Astal Ailesi’nin evine hava saldırısı düzenledi.

Şihab haber ajansı, Astal Ailesi’nden 18 kişinin hayatını kaybettiğini, ölenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğunu yazdı.

Han Yunus’un doğu kesimlerindeki yerleşim yerleri, hava saldırılarının yanı sıra yoğun topçu atışlarıyla da vuruldu.

Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesinde el-Ran Ailesi’nin evine ve kentin orta kesimlerinde Nafak caddesinde Ebu Hasira ve Abdullatif ailelerine ait iki binaya düzenlenen hava saldırılarında ölü ve yaralılar bulunuyor.

Saldırının olduğu bölge yakınlarındaki depo ve dükkanlarda yangın çıktı, sivil savunma ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale ediyor.

İsrail hava saldırısı, Gazze’deki Kemal Hastanesi yakınında bulunan Rezzan gökdeleninde bir daireyi hedef aldı. Hava saldırısına maruz kalan yerde ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

Ayrıca, Gazze’nin orta kesimindeki Deyr Belah bölgesinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi yakınında bir ev, İsrail uçakları tarafından hedef alındı.

Yine Gazze’nin orta kesimlerindeki Zevayde bölgesini vuran İsrail uçakları, saldırının gerçekleştiği mahalleyi yerle bir etti. Zevayde bölgesindeki saldırı sonucu büyük yıkımın yanı sıra ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Öte yandan Şifa Hastanesinin Müdürü, basına bir binanın vurulmasının ardından kendilerine 50 cenazenin ulaştığını açıkladı.

İSRAİL’DEN KUZEY GAZZE’YE BASKIN
İsrail Savunma Kuvvetleri, tank ve piyadelerin Kuzey Gazze’ye yaptığı baskının görüntülerini paylaştı.

Yapılan açıklamada, sınırdan geçen piyade ve tankların; Hamas hücrelerini, altyapısı ve tanksavar füze fırlatma noktalarını vurduğu belirtilirken, askerlerin daha sonra İsrail topraklarına geri döndüğü bilgisi yer aldı.

Bu saldırının 20 gündür devam eden çatışmalarda daha önce gerçekleştirilen saldırılara göre daha büyük olduğuna dikkat çekildi.

CAN KAYBI 6 BİNİ AŞTI

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in günlerdir süren saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 6 bin 546’ya, yaralı sayısının ise 17 bin 439’a yükseldiğini açıkladı.

Saldırılarda ölenlerin arasında bin 584 kadın ve 2 bin 704 çocuk bulunuyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir